MUP NUDI NOVAC ZA INFORMACIJE / 13.000 eura za Pukanićeve ubojice

Image

Hrvatski MUP za sve korisne informacije koje mogu dovesti do uhićenja Željka Milovanovića i Bojana Gudurića nudi nagradu od po 100.000 kuna.

8.4.2009.
15:48
VOYO logo

ZAGREB - MUP je u srijedu raspisao nagradu od po 100 tisuća kuna za obavijest koja će omogućiti otkrivanje i uhićenje Željka Milovanovića i Bojana Gudurića, osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića.

Nagrada je raspisana gotovo šest mjeseci nakon atentata izvedenog 23. listopada prošle godine u dvorištu Nacionala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP u priopćenju napominje da nagrade vrijede za korisne informacije dobivene s područja Hrvatske i izvan države, te poziva medije u BiH i Srbiji da obavijest o raspisivanju nagrade prenesu tamošnjoj javnosti, budući da očekuje da bi upravo građani tih dviju država svojim informacijama mogli doprinijeti uhićenju bjegunaca.

Podsjeća se da je za njima potraga raspisana početkom studenoga prošle godine te se napominje da se sve korisne informacije mogu dojaviti na broj telefona MUP-ovog Operativno komunikacijskog centra +385 1 6122 411.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Milovanović (42) je bivši pripadnik zloglasnih srbijanskih Crvenih beretki, odnosno bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, kojeg se tereti i za ratni zločin u Slavoniji. Rodom je iz Belog Manastira i državljanin je Hrvatske i BiH. Njegov lik nalazi se na Interpolovoj tjeralici, ali i tjeralici osječkog Županijskog suda koji ga traži zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Za njim, osim osječkog suda, zbog ubojstava, pljački, otmice i krađe tragaju sudovi u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Početkom studenoga prošle godine Milovanović je za dlaku izbjegao uhićenje tijekom policijske operacije u Doboju, a mediji nagađaju da se još uvijek krije na području Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi bjegunac, 27-godišnji Bojan Gudurić, državljanin je Srbije, a po pisanju medija bio je član novosadske kriminalne skupine osumnjičene za razbojstva u Novom Sadu, Somboru, Sremskoj Mitrovici i Srbobranu 2004. i 2005. Iako su srbijanski mediji lani sredinom studenoga javljali da policija u Subotici oko njega steže obruč, Gudurić je i dalje u bijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo