REVOLUCIONARNO RJEŠENJE / Zaboravite probleme s bočnim parkiranjem i pogledajte prototip ovog Hyundaija: Kreće se poput raka!

Image
Izvor: screenshot / YouTube

Namjensko vozilo može okretati sve svoje kotače za 90 stupnjeva, omogućujući automobilu da vrlo lako uđe i izađe iz paralelnog parkirnog mjesta

13.1.2023.
9:19
screenshot / YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hyundai Mobis, odjel za rezervne dijelove i autonomnu vožnju korejske marke, predstavio je modul u kotačima ugrađen na prototip Ioniq 5 na sajmu potrošačke elektronike (CES) 2023. u Las Vegasu, piše Revija HAK. Nazvan e-Corner, modul uključuje električne motore, električne amortizere, kočnice i upravljanje by wire, što ga čini potpunim paketom koji se može ugraditi u veliki izbor plug-in vozila bez gubitka prostora.

Može voziti i dijagonalno

Namjensko vozilo može okretati sve svoje kotače za 90 stupnjeva, omogućujući automobilu da vrlo lako uđe i izađe iz paralelnog parkirnog mjesta. Prototip Ioniq 5 prikazan je kako okreće sve svoje kotače pod kutom od otprilike 45 stupnjeva pa se automobil okreće i za 360 stupnjeva. Koncept može voziti dijagonalno, kao i GMC Hummer EV. Hyundai Mobis nije objavio nikakve druge pojedinosti o svom e-Corner modulu, ali jasno je da ima ogroman potencijal.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču