ZANIMLJIVI REZULTATI STUDIJE: / Opsežno istraživanje otkrilo koji se automobili najviše, a koji najmanje kvare

Image
Foto: Screenshot

J.D.

27.2.2017.
11:57
Screenshot
VOYO logo

Studija, koju tvrtka objavljuje 28. godinu istražuje problema vlasnika automobila u razdoblju od dvanaest mjeseci, a ove je godine istraživanje provedeno na vozilima proizvedenima 2014. godine. Ukupna pouzdanost određena je brojem problema otkrivenih na 100 automobila, pri čemu manji broj sakupljenih bodova predstavlja veću kvalitetu. Studija je 'pokrila' 177 konkretnih problema grupiranih u osam glavnih kategorija vozila, provedena je u razdoblju od listopada do prosinca 2016. a u njoj je sudjelovalo 35,186 vlasnika vozila iz 2014.

Ono što je studija otkrila jest daljnje povećanje problema povezanih sa tehnologijom, a upravo u kategoriji multimedijalnih sustava pojavljuju se najveći problemi. Inače, studija je proučavala područja kao što su motor, mjenjač, multimedijalni, audio i navigacijski sustavi, grijanje, hlađenje, opći dojam u vožnji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: J.D.POWER
Image
Foto: J.D.POWER

Nakon podvučene crte rezultat je sljedeći – Lexus i Porsche izjednačeni su na vrhu ljestvice pouzdanosti sa uočenih 110 problema na 100 vozila, odnosno prosjekom od 1,1. Lexusu je ovo šesta uzastopna čelna pozicija ove studije. Slijede Toyota, Buick, Mercedes-Benz... dok začelje pripada Fiatu s prosjekom od 2,98 problema po vozilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo