Volvo želi na Svjetsko prvenstvo

Motorsport odjel Volvo Cars korporacije i njegov službeni partner Polestar Racing trenutno se pripremaju za mogući nastup na svjetskom touring car prvenstvu (WTCC).

10.8.2010.
15:30
VOYO logo

U sklopu priprema Polestar Racing nedavno je dobio priliku da se sa svojim C30 DRIVe modelom pokretanim bioetanolom okuša na stazi Brands Hatch. Za razliku od prošle godine, kada je trkaći C30 DRIVe za najbržim autima zaostajao 0,6 sekundi, ove je godine taj zaostatak prepolovljen na samo 0,3 sekunde, što je uistinu ohrabrujući podatak za švedskog proizvođača. Sve do sada Volvo je nastupao na jednoj WTCC utrci po sezoni, kako bi se okušao s najboljima i skupio vrijedne podatke za unapređenje automobila, s obzirom na to da su WTCC utrke duže i zahtjevnije od STCC utrka na kojima Volvo briljira. No ove godine Volvo će to učiniti dvaput, pa će nakon Brand Hatch-a, Volvo i Polestar nastupiti 21. listopada i na stazi Okayama u Japanu.

Podsjetimo, Polestar Racing surađuje s tvrtkom Volvo još od 1996. godine, a aktivno je sudjelovao u razvoju aktualnog C30 trkaćeg automobila s kojim je u STCC-u prošle godine osvojena timska i šampionska titula. Polestar je razvio i svoju viziju modela C30 u obliku Performance Concept prototipa s 405 KS, a dugoročna je ambicija cjelovit nastup na WTCC programu. To bi se i moglo dogoditi s obzirom da je WTCC postao jedan od ciljeva Volvo Cars Motorsport odjela, pa se cjeloviti nastup može očekivati već 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo