Volvo prodan Kinezima za 1.8 milijardi dolara!

Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd i Ford Motor Company potpisali su ugovor o kupnji dionica Volva.

29.3.2010.
20:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tom prigodom je Li Shufu, predsjednik Zhejiang Geely Holding Group, rekao kako mu je drago da su postigli ovaj ugovor s Fordom, što im omogućuje očuvati i ojačati tradicionalni švedski brend – Volvo.

Ova transakcija trebala bi osigurati Volvu poziciju u vrhu premium segmenta, gdje uživa globalni ugled za sigurnost i razvoj ekološki prihvatljivih tehnologija.

Ovaj poznati švedski brand će, prema riječima prvog čovjeka Geelyja ostati vjeran njegovim osnovnim vrijednostima poput sigurnosti, kvalitete, brige za okoliš i modernog skandinavskog dizajna.

"U okviru predložene transakcije, Zhejiang Geely Holdings će održavati bliske odnose koje je već ranije Volvo izgradio sa zaposlenicima, sindikatima, dobavljačima, trgovcima i prije svega, kupcima!”, dodao je Shufu.

Prema najavama, Volvo će biti odvojena kompanija sa svojim vlastitim menadžmentom, sa sjedištem u Göteborgu, te novim Upravnim odborom.

Odbor i menadžment imat će mandat za razvoj Volva prema vodećem mjestu u sigurnosti i 'čistim' tehnologijama za zaštitu okoliša, širenje kompanije kao prepoznatljiv i cijenjen premium brand sa prisutnošću na preko 100 tržišta. Pored toga, novi vlasnik Volva kaže kako ima i ambiciozne planove za kinesko tržište koje je u konstantnoj ekspanziji.

Zhejiang Geely Holding Grupe i njezina povezana društva su uspostavila poslovanje koje se u automobilskom sektoru proteže od istraživanja, razvoja i dizajna, pa do proizvodnje, prodaje i servisiranja.

Oni su potpuno integrirani i nezavisni proizvođač automobila, motora i mjenjača, a danas jedan od najbrže rastućih automobilskih proizvođača u Kin ii vodeća tamošnja privatna grupacija.

Možda će te zanimati

Telegram

Još iz rubrike

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali