Volkswagen preuzeo Italdesign

Volkswagen koncern završio je preuzimanje renomirane dizajnerske tvrtke Italdesign Giugiaro S.p.A. Time je njemački proizvođač preuzeo 90,1% Italdesigna, uključujući prava na ime i patente.

18.8.2010.
23:30
VOYO logo

Italdesign su 1968. godine osnovali Giorgetto Giugiaro i Aldo Mantovani u Torinu. Volkswagen je s IDG-om surađivao uspješno već desetljećima. Giugiaro se, osim s Golfom I, proslavio i s nacrtima za važna vozila kao što su prvi Volkswagen Passat, Scirocco ili Audi 80. Italdesign je, povrh toga, kao izrazito stručan centar za razvoj stekao svjetsku reputaciju.

''Italdesign sada je punopravni član Volkswagen koncerna. Perspektive izgledaju bolje nego ikad zahvaljujući ispunjenim knjigama narudžbi i mnoštvu zanimljivih projekata", izjavio je prof. dr. Martin Winterkorn, predsjednik Upravnog odbora Volkswagen dioničarskog društva. "U okviru naše kontinuirane inicijative u pogledu modela te s time povezanim zadacima razvoja i dizajna još ćemo povećati broj visoko motiviranih i produktivnih djelatnika," izjavio je nadalje Winterkorn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Izvršnog odbora je Giorgetto Giugiaro, potpredsjednik je Fabrizio Giugiaro, a direktor Enzo Pacella. Kao dodatni član u gremij je izabran Ralf-Gerhard Willner koji trenutačno vodi razvoj koncepata marke Volkswagen osobna vozila u Wolfsburgu. Prije toga je imao istu funkciju u Audiju u Ingolstadtu. U Izvršni odbor također je izabran član Upravnog odbora za financije i controlling marke Lamborghini, Salvatore Cieri.

Udjele u poduzeću zadržava Audijeva firma kćer Automobili Lamborghini Holding S.p.A., a ostali udjeli ostaju kod prijašnje vlasničke obitelji Giugiaro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo