UZ REDIZAJN Q5-ICE: /

Audi na proljeće predstavlja baby crossover model Q2

Image

Audi je objavio planove za sljedeću godinu, u kojoj namjeravaju predstaviti potpuno novi SUV model Q2, kao i novu generaciju Q5 modela.

29.12.2015.
15:27
VOYO logo

Osim na SUV-ove, Audi će se koncentrirati na model električnog automobila, kojeg namjeravaju predstaviti do 2018. godine. Dugoročni plan je stvaranje game od 60 modela automobila i SUV-a do 2020.

Za sada je poznato kako će Q2, tvz. baby crossover, pokretati 3-cilindarski i 4-cilindarski benzinski i dieselski motori, a očekuje se kako bi se u ponudi mogao naći i SQ2 s bi-turbo 2,0-litarskim dizelašem s 230 KS te RS Q2 s 2,0-litarskim TFSI motorom s oko 300 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Premijera će vjerojatno biti organizirana na sajmu automobila u Genevi, koji počinje u ožujku. Prodaja bi trebala započeti u drugoj polovici sljedeće godine. Vjeruje se kako će mu cijena kretati oko 25.000 eura.

Audi je otkrio planove samo za sljedeću godinu, a ne narednih pet, kako je to ranije bio običaj. Ovaj potez je u skladu s novom politikom štednje unutar Volkswagen koncerna, a uslijed ogromnih troškova nastalih nakon Dieselgatea. Stoga je i Audijev budžet smanjen s prošlogodišnjih 12,9 na 12 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo