TVORNIČKA PRODUKCIJA: / Pogledajte kako Bentley Continental GT Speed dolazi do 331km/h!

Image

Došao je i taj dan, netko je vozio 16MY Bentley Continental GT Speed pri njegovoj maksimalnoj brzini. I to ne netko, već australska auto legenda John Bowe.

4.11.2015.
15:20
VOYO logo

Što je najbolje, ova jurilica sa 626 KS dostigla je maksimalnu brzinu za 76 sekundi te je za to vrijeme prešla 9,4 kilometra. A pri krajnjoj brzini od 331 km/h ovaj 6,0-litarski twin-turbo Grand Tourer je prelazio 92 metra u sekundi, odnosno otprilike jedno nogometno igralište u sekundi.

"Ovo nije modificiran trkaći automobil, ovo je luksuzni grand touring automobil, koji je upravo stigao s tvorničke trake. Trebalo nam je nešto više od minute da od nule dođemo do nevjerojatnih 331 km/h. Osjećaj je izvanredan", rekao je Bowe nakon vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Inače, Stuart Highway spaja Darwin u Sjevernom Teritoriju i Port Augustu u Sjevernoj Australiji u dužini od 2834 kilometra, što je jednako udaljenosti između London i Istanbula ili New Yorka i Denvera.

U listopadu 2013. godine lokalne vlasti objavile su testni period za vrijeme kojeg će na dijelu autoputa između Alice Springsa i Barrow Creeka maksimalna brzina biti 200 km/h. Naravno, Australci rado posjećuju ovaj ravan dio autoputa kako bi testirali svoje automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo