TRŽIŠTE IH JE PRIHVATILO: / Toyota je prodala više od devet milijuna hibridnih vozila

Image
Foto: AFP

Zaključno s travnjem ove godine, pohvalili su se iz Toyote, prodano je više od devet milijuna primjeraka njihovih hibridnih vozila, od čega milijun u proteklih devet mjeseci.

23.5.2016.
11:28
AFP
VOYO logo

Smanjenje negativnih učinaka automobilske industrije na okoliš jedna je od smjernica kojom se vodi Toyota Motor Corporation, a masovno prihvaćanje takvih vozila širom svijeta, spoznao je davno i to opet tvrdi japanski proizvođač, može imati značajan pozitivan utjecaj u tom smjeru.

Ukupno 33 različita hibridna modela

U prošloj je godini Toyota na tržište izbacili hibridni model Sientu, ali i započela prodaju svoje ikone Priusa u njenoj četvrtoj generaciji i njima podigla brojku hibridnih modela osobnih vozila na 33 različita, a tu je i jedan plug-in hibridni (PHV) model. Prodaju se u više od 90 zemalja i regija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Toyota
Image
Foto: Toyota

Njihov "Toyota ekološki izazov 2050" koji datira iz listopada prošle godine naglašava izazove kojima ovaj proizvođač želi smanjiti negativan utjecaj koji automobili imaju na okoliš s konačnim ciljem stvaranja održivog društva. Vodeći se tim mislima u Toyoti se nadaju doseći brojku od 1,5 milijuna prodanih primjeraka svojih hibridnih vozila na godinu, odnosno ukupno 15 milijuna primjeraka do 2020. godine.

Velike uštede

Prema njihovom izračunu, korištenjem ovakvih njihovih vozila umjesto konvencionalnih slične veličine i performansi uštedjelo se otprilike 67 milijuna tona C02, glavnog krivca globalnog zatopljenja, ali i oko 25 milijardi litara benzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj minibus Coaster Hybrid EV Toyota je lansirala u kolovozu 1997. godine, a prvi svjetski serijski hibrid Prius četiri mjeseca kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo