TOPLES IZDANJE: / Luksuzni SUV sa sklopivim krovom za sva godišnja doba

Image

Još od 2012. godine, kada je na sajmu automobila u Ženevi predstavljen konceptni model, očekuje se serijska proizvodnja Range Rover Evoque modela u kabriolet verziji.

9.11.2015.
15:42
VOYO logo

Službeno predstavljanje planirano je za kraj godine na sajmu automobila u Los Angelesu, no fotografije i video materijali već su dostupni u javnosti.

Prodaja, kako kažu u Range Roveru, "prvog luksuznog kompaktnog SUV kabrioleta" kreće sredinom 2016. godine, kada će biti dostupan širom svijeta. Osnovni model na britanskom tržištu će koštati oko pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Range Rover Evoque Cabrio je temeljen na trovratnoj verziji, a prije svega ga odlikuje mekani sklopivi krov u Ebony Black boji, koji se otvara za 21 sekundu, a zatvara za 18 sekundi, pri brzinama do 48 km/h.

Osim toga, ovaj kabriolet ima mjesta za četvero putnika, prtljažnik od 250 litara, zaštitu od vjetra te LED dnevna svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost je prepuna tehnologije od koje treba izdvojiti 10,2-inčni InControl Touch Pro infotainment sustav, Meridian audio sustav od 380 W i 10 zvučnika, Wi-Fi hotspot, parking kamere, Android Auto i Apple CarPlay podršku, Terrain Response sustav s četiri moda (General, Grass/Gravel/Snow, Mud/Ruts i Sand), standardni Hill Descent Control sustav, Hill Start Assist.

Image

Mekani sklopivi krov u Ebony Black boji otvara se za 21 sekundu, a zatvara za 18 sekundi, pri brzinama do 48 km/h.

Zanimljivost je i Roll-over protection device (RPD) koji u slučaju prevrtanja vozila za samo 90 milisekundi aktivira dvije aluminijumske šipke koje štite putnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SVEVREMENSKA KLASIKA: Pogledajte dugo isčekivani Range Rover Evoque Cabrio

Image

SVEVREMENSKA KLASIKA: Pogledajte dugo isčekivani Range Rover Evoque Cabrio

Evoque Cabrio u osnovnoj verziji ima 1936 kg, a na tržištu će se naći modeli s četverocilindarskim dizel i benzinskim motorima. Poznato je kako na američko tržište dolazi 2,0 litarski turbo benzinac sa 179 kW/240KS i 340 Nm, u paru sa devetstupanjskim automatskim mjenjačem. Pogon je na sva četiri kotača, ubrzanje do stoke traje 7,8 sekundi, a najveća brzina je 180 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo