STIŽE NASLJEDNIK SPIDERA 124: / Japansko srce, talijanska garderoba u Fiatovoj izvedbi MX-5ice

Image

Japansko srce, talijanska garderoba. Tako bi se ukratko mogao opisati Fiat 124 Spider koji će prema najavama biti predstavljen krajem ove godine na sajmu automobila u Los Angelesu.

1.10.2015.
9:39
VOYO logo

Prvi modeli Spidera 124, Fiatove izvedbe popularne Mazde MX-5, već su viđeni na američkim ulicama. Pretprodukcijski primjerak slikali su tijekom snimanja promotivnih materijala u blizini Santa Barbare u Kaliforniji te je lako vidjeti kako se ovaj talijanski roadster temelji na mazdinoj uspješnici. Ipak, Spider 124 nema toliko zaobljene linije kao MX-5, već više sliči svom 50 godina starom prethodniku, kojeg je dizajnirao Pininfarina.

Image
Image
Image
Image

Slično vrijedi i za interijer koji će još više podsjetiti na originalni model, a s obzirom kako je interijer MX-5 dobio dosta pohvala za svoju kvalitetu isto se očekuje i od Fiatovog modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Vjeruje se kako će osnovnu izvedbu pokretati 1,4-litreni turbobenzinski motor snage oko 180 KS koji će biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem, već prema željama. Kasnije bi mu se trebala pridružiti i Abarth izvedba koju će pokretati 1,75-litreni turbo iz modela Alfa Romeo 4C, no trenutno nije poznato koju će snagu razvijati u Fiatovom vozilu.

Fiat Spider 124 očekuje se na europskom tržištu u proljeće 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo