STIGLA ČETVRTA GENERACIJA: /

KIA Sportage ugodno iznenađuje novim dizajnom

Image

Od ovog tjedna u Hrvatskoj je u prodaji novi KIA Sportage, model koji bi trebao nastaviti s uspjesima svojih prethodnika. Predstavljanje modela predstavljenog u rujnu 2015.

23.3.2016.
20:50
VOYO logo

U 2016. kompaktni SUV dolazi s atraktivnim, potpuno novim dizajnom interijera i eksterijera, mnoštvom naprednih tehnologija te povećanom kvalitetom. Sportage u svojoj četvrtoj generaciji nastavlja na uspjehu prethodnog modela, nudeći inovativnije i sofisticiranije pakete u sve konkurentnijem razredu.

Materijali visoke kvalitete

Novi interijer ispunjen je materijalima visoke kvalitete i cjelovitim dizajnom, kao i nizom tehnologija koje omogućuju veću udobnost, praktičnost, povezanost i sigurnost. Niz novih i obnovljenih motora i mjenjača rezultirao je poboljšanom učinkovitošću i performansama, a dodatno su poboljšane i vozne karakteristike, upravljivost i profinjenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nova 'GT Line' specifikacija po prvi puta dostupna je i vozačima Sportagea. Sportage GT Line dizajniran je i osmišljen kako bi se svidio kupcima koji su u potrazi za sportskom inačicom automobila istovremeno donoseći svestranost standardnog Sportagea, uz dodatak boljeg vizualnog i dinamičnog dojma.

Kia Sportage proizvodi se u Kijinom proizvodnom pogonu u Žilini, u Slovačkoj i ostaje najprodavaniji Kijin model u Europi, s više od 105.000 prodanih primjeraka u Europi u 2015. godini, odnosno čini 27,4% Kijine ukupne prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duži nego prethodnici, visina i širina nepromijenjeni

Novi model iste je širine kao i prethodni, a GT Line verzija dodatno pojačava vanjski izgled modela novim LED svjetlima za maglu u obliku 'kockica leda' i aluminijskim papučicama, inspiriranih onima na cee'd GT modelu.

Image

Sportage sada odlikuje 30 mm veći međuosovinski razmak (sada 2.670 mm), 40 mm veća ukupna dužina vozila (do 4.480 mm) i duži, aerodinamičniji stražnji spojler kojim se postiže zavaljeniji oblik automobila. Od najviše točke krova, (visina 1.635 mm - nepromijenjeno u odnosu na prethodni model), Sportageova silueta lagano se spušta prema stražnjem dijelu automobila, a čvršći izgled blatobrana, oštrije linije i glađe površine Sportagea čine vizualno dinamičnijim. Duži prednji prevjes (do 20 mm) i kraći stražnji prevjes (smanjen za 10 mm), dodatno osnažuju profil vozila.

GT Line s volanom D-oblika

Atraktivan novi dizajn stvorio je najaerodinamičnijeg Sportaga do sada, s koeficijentom otpora od 0,35 do 0,33 Cd – rezultat postignut boljom zaštitom podvozja i redizajniranim odbojnikom. Novi Sportage dostupan je sa 16-inčnim, 17-inčnim ili 19-inčnim aluminijskim naplatcima, a GT Line verzija ima unikatne 19-inčne pneumatike kao standard.

Kabine su jednobojne (crna) ili dvobojne (tamno siva-svijetlo siva ili crna bež) kabine, a za elegantniji izgled odlučeno je da konzola bude samo crne boje, bez obzira na boju interijera. Oni koji se odluče za GT Line opciju, uživat će u interijeru sportskijeg izgleda, s kožnim volanom D-oblika, visoko kvalitetnim crnim komandama i aluminijskim papučicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnički prostor je povećan, visina prostora za glavu iznosi 997 mm (+5 mm) za putnike sprijeda i 993 mm (+16 mm) za putnike straga, a maksimalni prostor za noge proširen je na 1.129 mm (+ 19 mm) za putnike sprijeda i 970 mm (+7 mm) za putnike straga. Putnici smješteni u prednji dio Sportagea, uz dodatan prostor za noge, sada uživaju i u poboljšanim sjedalima.

Novi Sportage nudi i veći teretni prostor (s 465 litara na 503 litara (VDA)) te je postao praktičniji zbog prtljažnog poda u dvije razine. Sportage nudi i novi prostor za skladištenje koji se nalazi ispod poda, što ga činim jedinstvenim u klasi. Povećan je i kapaciteta spremnika goriva s 58 na 62 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bežični punjač za mobilne uređaje

Četvrta generacija Kijinog bestsellera projektirana je da zadovolji najstrože i najzahtjevnije sigurnosne testove sudara. Novi Sportage osvojio je maksimalnih 5 zvjezdica u Euro NCAP sigurnosnim testovima.

Novi Sportage bit će, kao prvi u C-SUV segmentu, dostupan s novim bežičnim punjačem za mobilne uređaje. Kijin najnoviji sustav audio-vizualne navigacije (AVN) pridonio je modernijem izgledu armaturne ploče. Kupci mogu birati između 7,0-inčnih ili 8,0-inčnih zaslona osjetljivih na dodir, s multimedijskim sustavom i sustavom satelitske navigacije, 7,0-inčni zaslon osjetljiv na dodir s multimedijskim sustavom dolazi u paru s 160W audio sustavom sa šest zvučnika.

Image

Model četvrte generacije zadržao je brojne motore svog prethodnika, a najviše koristi dobio je od širokog raspona modifikacija vezanih uz manju potrošnju goriva, manju buku i vibracije te veću snagu motora. Novi 1,6-litreni T-GDI (turbo benzin, izravno ubrizgavanje) po prvi put je dostupan na Sportageu, isključivo za kupce GT Line verzije, nudeći kupcima koji traže sportskiji pogon kombinaciju boljih performansi i ekonomičniju potrošnju goriva.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ČETVRTA GENERACIJA: Nova KIA Sportage ugodno iznenađuje svojim novim dizajnom

Image

ČETVRTA GENERACIJA: Nova KIA Sportage ugodno iznenađuje svojim novim dizajnom

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo