S-KLASA MEĐU SUV VOZILIMA: Mercedes GL je mrtav, živio Mercedes GLS!

Image

Baš kao i GL prije njega, tako i Mercedes-Benz GLS postavlja neke nove standarde u svijetu SUV vozila. Opisan kao "S-klasa među SUV-ovima" GLS je ustvari decentno redizajnirana verzija GL modela.

4.11.2015.
12:20
VOYO logo

Ovaj Mercedesov SUV prima sedam putnika, koji će u unutrašnjosti primijetiti novu središnju konzolu. Umjesto ugrađenog, nepomičnog zaslona, instaliran je odvojeni 8-inčni ekran multimedijalnog suatva koji podsjeća na tablet. Promjene je doživio i trokraki volan obložen kožom. Uz nadoplatu bit će moguće imati u sustav za optimiziranje kvalitete zraka u kabini.

O sigurnosnim sustavima koje je Mercedes ugradio u GLS ne treba previše pričati. Dovoljno je reći da ih ima više nego dovoljno, i svi oni pasivno i aktivno sigurnost putnika podižu na najvišu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prave promjene dogodile su se u ponudi motora. Novi GLS bit će u ponudi s četiri različita motora.

Prvi je pojačan V8 biturbo benzinski motor koji sada razvija 455 KS i nudi 699 Nm najvećeg okretnog momenta, a stiže uz oznaku GLS550 4MATIC. Nakon toga slijedi slabiji trolitarski biturbo V6 motor koji razvija 367 KS i 500 Nm okretnog momenta, a predviđen je za model GLS450 4MATIC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Svakako najjači je model GLS63 sa 585 KS i 760 Nm najvećeg okretnog momenta. Posljednji motor ima oznaku GLS350d 4MATIC iza koje se krije V6 dizel motor koji razvija 258 KS i nudi 616 Nm najvećeg okretnog momenta.

S izuzetkom verzije GLS63, svi spomenuti modeli nude se u kombinaciji sa 9-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

MERCEDES GLS: Pogledajte kako izgleda napredniji nasljednik GL modela

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo