RINSPEED ETOS: / Automobil koji vas vozi gdje želite, a vi se igrate s dronom

Image

Švicarska tvrtka Rinspeed je u listopadu s dva teasera najavila svjetsku premijeru svog novog konceptnog modela na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu, koji je na rasporedu od 6. do 9.

20.12.2015.
12:15
VOYO logo

Ovaj konceptni modelm, temeljen na BMW i8 modelu, pokazuje kako Rinspeed vidi autonomno vozilo s opcijom autopilota te pripadajućeg drona, smještenog na zadnjem dijelu automobila.

Image
Image
Image
Image

Švicarci su zakazali svjetsku premijeru na CES-u upravo zbog silnih inovativnih rješenja koje su ugrađena u Etos. Sajam u Las Vegasu prije svega je koncentriran na proizvode iz kategorije potrošačke elektronike te gamersku populaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Etos napravljen na osnovi automobila BMW i8, naslijedio je i njegove performanse, što znači da ima hibridni pogon s kombiniranom snagom od 362 KS. Koncept ima 20-inčne crne aluminijske naplatke Borbet GTX. Stakleni krov kao i aerodrom za drona izrađen je od izuzetno tankog i čvrstog Gorilla stakla koji se koristi i za ekrane pametnih telefona. Kabina je izrađena iz ugljičnih vlakana, čiji su dijelovi spojeni lijepljenjem.

Image
Image
Image
Image

Ipak, najveća tehnološka novost u svakom slučaju je interijer s upravljačem koji se može spustiti ili maknuti, dok je vozilo u modu samostalne vožnje. Na konzoli su dva zakrivljena HD ekrana od 21,5 inča koji se mogu individualno podesiti prema potrebama putnika. POmoću dva ekrana djelomično se upravlja i sustavom autonomne vožnje nazvanom Harman Connected Car, ali i ostalim funkcijama u Etosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Etos je napravljen u suradnji s 25 tvrtki, a ovo je 25. po redu konceptno vozilo iz švicarske radionice. Nakon svjetske premijere u Las Vegasu, Etos dolazi u Europe, gdje će biti predstavljen u ožujku na sajmu automobila u Genevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo