Rekordni iznos za sliku slijepca

Slika turskog umjetnika Esrefa Armagana ponuđena je na e Bayju i nakon 52 ponude prodana je za 3.050 dolara.

14.1.2010.
17:54
VOYO logo

arti-200911060281006O interpretaciji novog Volva S60, koju je naslikao slijepi turski umjetnik Esref Armagan, već smo pisali. Djelo je na aukciji eBayja kupio ovlašteni prodavač Volvo vozila u kanadskom Quebecu, a cijela će zarada od tri tisuće dolara biti donirana svjetskoj udruzi slijepih osoba.

"Bili smo bili zaista iznenađeni kada smo doznali da je kupac slike baš ovlašteni prodavač iz Volvo mreže", izjavio je Lukas Dohle, direktor komunikacija i socijalnih medija pri Volvo Cars.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armaganova slobodna interpretacija Volva S60 zabilježila je veliki interes među posjetiteljima eBay aukcije, koja je počela 7. prosinca 2009.

Prva ponuda je iznosila skromnih 20 dolara. U aukciji je sudjelovalo ukupno 17 stranaka, a pratilo ju je 11.300 ljudi od kojih je 5.800 za aukciju doznalo na različitim internetskim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko minuta prije zatvaranja aukcije stigla je i konačna ponuda Volva de Quebec u vrijednosti od 3.050 američkih dolara (oko 2.135 eura).

"Oduševila nas je činjenica da se umjetničko djelo pod nazivom Volvo Blind Preview prodalo tako dobro. To je najviša cijena koju je jedno umjetničko djelo postiglo na eBay aukciji dobrotvornog karaktera. Vjerujemo da je uspjeh postignut jedinstvenom prirodom djela te činjenicom da su sudionici aukcije znali da sav prilog ide u ruke svjetske udruge slijepih osoba", istaknuo je Eric Gazin, predsjednik kompanije Auction Cause koja je organizirala aukciju u ime Volvo Car korporacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom jeseni 2009. slijepi turski umjetnik bio je pozvan u Volvov dizajnerski studio u Göteborgu u Švedskoj gdje je postao prvi outsider kojem je dozvoljeno prići nastupnom Volvo modelu, novom S60, te da ga naslikati na platnu.

Tijekom posljednjih godina Esref Armagan je stekao reputaciju zbog svojih jedinstvenih sposobnosti interpretacije perspektive, boja i formi, usprkos svojem hendikepu. Njegov je rad oduševio znanstvenike diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo