PROMOTIVNO-EDUKATIVNA KAMPANJA: Neosvjetljeni biciklisti za Božić dobili svjetla

Image
Image

U utorak 22. prosinca u 17 sati, u središtu Zagreba udruga Sindikat biciklista završila je promotivno-edukativnu kampanju “Osvijetli se!” za ovu godinu.

23.12.2015.
10:26
VOYO logo

Cilj je potaknuti sve bicikliste na obavezno korištenje svjetala, prvenstveno radi vlastite sigurnosti u prometu. Volonter, koji je u odijelu djeda Mraza zaustavljao neosvjetljene bicikliste, Michel Cindro, izjavio je:

“Čuli smo različita opravdanja za nenošenje svjetala, od krađa do ispadanja u vožnji, no izgovora nema jer svjetla zaista nisu skupa, a zakonski su obavezna i služe sigurnosti svih sudionika u prometu. Upalite svjetla bez obzira vozite li se na posao ili po kvartu ili što mislite da drugi vide vas ako vi vidite njih.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prema istraživanju koje je tijekom studenoga proveo Sindikat biciklista na ulicama Zagreba, na uzorku od gotovo 1000 biciklista, ustanovljeno je da približno 55 posto biciklista koristi jedno ili oba svjetla, a ostatak se vozi neosvijetljen. Ovi će podaci poslužiti u budućim akcijama, ne samo Sindikata biciklista već i Zagrebačke policije.

”Svi neosvijetljeni biciklisti koje smo zaustavili i poklonili im komplet bili su ugodno iznenađeni, ali i posramljeni te su obećali da će od sada na dalje paziti da uvijek imaju svjetla”, rekao je Ivan Meniga iz Sindikata biciklista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo