PROMJENA NA VRHU: / Rekordno uspješna Volkswagen grupa detronizirala Toyotu

Image
Foto: AFP, JOSH EDELSON

Njemačka Volkswagen grupa detronizirala je Toyota Motor Co. i prošle godine, po prvi put u svojoj povijesti, postala najprodavaniji svjetski proizvođač automobila, javlja Bloomberg News.

30.1.2017.
12:17
AFP, JOSH EDELSON
VOYO logo

Ovakav rezultat Volkswagen može zahvaliti rastu potražnje svojih automobila u Kini u kojoj skandal nazvan Dieselgate nije ostavio traga.

U kalendarskoj 20016. Volkswagen je prodao rekordnih 10,3 milijuna vozila, što je 3,8 posto više u odnosu na godinu ranije, dok je svjetska prodaja Toyote, uključujući i Hino Motors Ltd i Daihatsu Motor Co., ostvarila porast u prodaji od 0,2 posto i zaustavila se na 10,2 milijuna prodanih primjeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč pojačanoj prodaji brandova kao što su Audi i Porsche, Volkswagen grupa osjetila je na nekim tržištima posljedice zbog lažiranja rezultata testiranja emisija štetnih plinova iz njihovih dizel motora. S druge strane, prodaja modela na kinesko tržište porasla je za 12,2 posto. Dieselgate je ondje ostao praktički nezamijećen budući da ovaj njemački proizvođač na to tržište gotovo da i ne prodaje dizelaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo