PRED DOGOVOROM: / Fiat Chrysler i Google udružuju snage u proizvodnji autonomnih vozila

Image
Foto: Screenshot/YouTUbe

Američko-talijanski proizvođač automobila Fiat Chrysler (FCA) i Google već su tri tjedna u poodmakloj fazi pregovora koji bi trebali rezultirati proizvodnjom samoupravljajućeg automobila.

2.5.2016.
10:03
Screenshot/YouTUbe
VOYO logo

Fiat Chrysler je daleko od sinonima za autonomna vozila, dapače, kada se raspravlja na tu temu malo tko će spomenuti sedmog najvećeg svjetskog proizvođača automobila. Jednako tako, Google, maknu li se na stranu njegovi prototipi, i nema prevelikog iskustva u proizvodnji automobila pa mnogi s nestrpljenjem čekaju kakav će biti rasplet pregovora započetih početkom godine. Kako bilo, on uključuje razvoj autonomne verzije jednovolumena Pacifica, javlja Forbes, uz dodatak da niti jedna strana nije bila voljna potvrditi razgovore o suradnji, no obje su strane upravo takvo što i ranije dale naslutiti.

Interes je obostran

FCA je potvrdio spremnost udruživanja s tvrtkom koja se ne bavi proizvodnjom automobila, dok su iz Googlea potvrdili da neće sami razvijati vozila, ali i da će se udružiti s partnerom iz te branše. I dok je profit ove suradnje sasvim jasan sa strane Fiat Chryslera, nameće se pitanje što od toga ima Google? Kao odgovor se u ovome trenutku kristalizira sakupljanje iskustva u sektoru koji im nije odveć poznat, a za čije bi stjecanje u suprotnom trebali izdvojiti ogroman novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo