Pogledajte rutu Volvo Ocean Racea

Švedski automobilski gigant je službeno objavio raspored i datume za novo izdanje nautičke utrke Volvo Ocean Race 2011-2012.

13.5.2010.
23:43
VOYO logo

Kultni Azori u Atlantiku, otoci Fernando de Noronha uz brazilsku obalu i Fastner Rock, najjužnija točka Irske obale, neke su od lokacija koje će posjetiti sljedeći Volvo Ocean Race.

Novi raspored utrka podrazumijeva i vikende prepune akcije u gradovima domaćinima. Volvo Ocean Race započinje u španjolskom Alicanteu, a završava u irskom Galwayu, gdje će se uz to održati i lučka utrka kao mogućnost skupljanja dodatnih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KLIKNITE NA SLIKU ZA RUTU VOLVO OCEAN RACEA

Volvo Ocean Race posjetit će osam gradova na pet kontinenata i proći kroz četiri oceana u devet mjeseci, te tako prijeći više od 39.270 nautičkih milja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikend događanje u pojedinoj luci započet će Pro-Am utrkom, koja se ne boduje, ali prikazuje punu snagu i glamur utrke. Drugi dan je rezerviran za dvije lučke utrke koje se boduju.

Kratke dionice i utrkivanje u blizini plaža i manjih luka omogućit će gledateljima dodatno uzvuđenje. Finale vikenda bit će obilježeno startom sljedeće dionice VOR utrke, na kojem će se natjecatelji oprostiti od grada domaćina i početi utrku do sljedeće destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom izmjene programa stajanja, imali smo dva cilja. Skratili smo vrijeme koje timovi provode na kopnu te vrijeme provedeno između lučke utrke i utrke na dionici. Obično bi timovi preuređivali svoje jahte sa moda za utrku na dugoj dionici na mod za lučku utrku te obrnuto. Spajajući ova dva događaja snizili smo troškove, kako ekipa tako i sponzora. K tome smo postigli to da timovi na kopnu imaju više vremena za rad na jahtama, a mornari više slobodnog vremena. Kao dodatnu mogućnost ponudit ćemo tijekom vikenda lokalnim stanovnicima užitak u spektaklu zvanom Volvo Ocean Race. Nadamo se da ćemo na ovaj način povećati odziv javnosti i strast za sportskim jedrenjem", napominje Knut Forstad, generalni direktor Volvo Ocean Race.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo