Pogledajte najskuplji auto na svijetu

Ferrari 250 GTO iz 1963. godine vjerojatno je najpoželjni automobil na svijetu.

4.2.2010.
17:59
VOYO logo

Tvrtka RM Auctions specijalizirala se za aukcije vrhunskih Ferrarijevih modela, a ovih će dana svim zaljubljenicima propetog konjića ponuditi pravu poslasticu. Jedan od najpoželjnih automobila na svijetu bit će ponuđen na prodaju svima kolekcionarima koji imaju dovoljno dubok džep.

Riječ je o Ferrariju 250 GTO iz 1963. godine, tek jednom od samo 36 proizvedenih. Pored toga što ga smatraju jednom od najljepših modela koje je Ferrari ikada izbacio na tržište, GTO je bio izuzetno uspješan i na utrkama, osvojivši brojne svjetske naslove na giganta iz Modene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Model koji će biti ponuđen na aukciji je proizveden u travnju 1963. u tvornici Rosso Cina. Vozile su ga legende kao što su Guido Fossati, Jean Guichet, Oddone Sigala, Vincenzo Nember i Luigi Taramazzo, a utrke je rijetko završavao izvan kruga tri prvoplasirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnji je vlasnik u posjed ovog Ferrarija 250 GTO došao 1996. i bio je najvrijedniji eksponat u njegovoj kolekciji automobila, no ipak se odlučio na prodaju. Vjeruje se da će dosegnuti rekordnu cijenu između 16 i 20 milijuna dolara.

"Ferrari GTO je nesumnjivo jedan od najkarizmatičnijih i najpoželjnijih automobila na svijetu. Ovo je doista rijetka prilika za kolekcionare da se 'dočepaju' važnog djelića automobilističke povijesti i mi smo posebno zadovoljni što je nama dodijeljena čast da ga ponudimo na tržište", rekao je Max Girardo, direktor aukcijske tvrtke RM Auctions za Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo