Pogledajte Mercedes CLS kao skulpturu!

Skulptura pokazuje kako će u nekim crtama izgledati novo izdanje prestižnog Mercedesovog modela CLS, četverovratnog coupea koji će biti predstavljen tijekom ove godine.

28.1.2010.
18:08
VOYO logo

Mercedes je iznenadio posjetitelje North American International Auto Showa (NAIAS) 2010. u Detroitu skulpturom automobila. No, u ovom slučaju ona nije stvorena samo zbog umjetnosti, već je to prvi pogled u potpuno novi model CLS.

Na izradi ove jedinstvene skulpture radilo je čak pet međunarodnih Mercedesovih dizajnerskih studija, i to u Njemačkoj, Italiji, SAD-u, Japanu i Kini. Stvorili su je u potpunosti iz poliranog srebra, izložili u Detroitu i napravili senzaciju. Time su željeli na poseban način pokazati kako automobilski dizajn u sebi uključuje i snažnu umjetničku komponentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skulptura ujedno pokazuje kako će u nekim crtama izgledati novo izdanje prestižnog modela CLS, četverovratnog coupea koji će biti predstavljen tijekom ove godine.

Već na prvi pogled jasno je kako se koristio dizajnerski predložak aktualnog modela, koji se pokazao kao vrlo atraktivan, elegantan i gotovo bezvremenski. Prednja maska lagano podseća na onu kod E klase Coupe, a prednji branik s dodatnim otvorima zraka ima nove konture. Za vožnju danju i CLS će imati svjetla u LED tehnologiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zasad dostupnim informacijama, novi CLS pokretat će šest i osamcilindarski motori. Još uvijek je otvorena mogućnost ugradnje i četverocilindarskog stroja oznake 250 CGI s direktnim ubrizgavanjem benzina i 204 KS, a koji bi trebao biti pokretati bazni benzinski model. Top verzija će, prema tradiciji, biti uradak AMG-a, CLS 63 AMG, sa 525 KS koje razvija iz osam cilindara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo