Pogledajte čudesni sajam automobila budućnosti!

Ovogodišnji salon automobila u Ženevi je jubilarni osamdeseti, a njegovi organizatori su ponosni na oko ravno stotinu svjetskih i europskih premijera. Među njima je i hrvatski automobil, Dok-Ing XD

4.3.2010.
17:29
VOYO logo

cate-201003040405004Nakon dva dana rezervirana samo za sedmu silu, danas vrata publici otvara 80. Geneva International Motor Show i bit će otvoren do nedjelje, 14. ožujka.

Dok je lanjski sajam u Ženevi obilježio skroman nastup proizvođača, mali broj premijera i prepolovljen posjet novinara, ove godine svi su složno kroz vrata ispratili recesiju i pokazali kako se stvari vraću u normalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službene brojke govore same za sebe. 250 izlagača iz 30 zemalja predstavilo je preko 700 marki i brendova na ukupnoj površini od 78,000 četvornih metara. Tijekom jedanaest dana trajanja salona, organizatori očekuju između 650 i 700 tisuća posjetitelja.

Spomenimo oko 100 svjetskih i europskih premijera serijskih osobnih automobila, kao i 16 premijera vozila na električni ili neki drugi alternativni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine tu je i posebni Zeleni paviljon s isključivo ekološki prihvatljivim automobilima. U tom paviljonu je, na najboljoj lokaciji za izlaganje (na samom ulazu) svoju uzdanicu ponosno predstavila i hrvatska tvrtka Dok-Ing, simpatični gradski elektrotrosjed nazvan kratko XD.

Pored premijera automobila, opskrbljivači, dobavljači, specijalisti u proizvodnji opreme za automobile ili servise i drugi izlagači vezani uz autoindustriju također su imali zavidan broj premijera svojih proizvoda, njih 40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog dana salona kroz njegova vrata je ušlo oko 10 tisuća novinara, fotografa, snimatelja i tehničkog osoblja pred kojima je u dva dana rezervirana za njih bilo 65 press-konferencija.

Po prvi put u Ženevi nastupilo je pet izlagača, od kojih vrijedi spomenuti Bufori Motor Car Company iz Malezije, kao i povratak legendarne luksuzno-sportske marke Hispano-Suiza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga, šest proizvođača ovdje je prisutno na svih osamdeset izdanja Motor showa. To su Bentley, Citroën, Fiat, Lancia, Peugeot i Renault.

Geneva International Motor Show svečano otvaraju predsjednica Švicarske konfederacije Doris Leuthard, prvi čovjek Ženeve Francois Longchamp, te Luc Argand, predsjednik Geneva International Motor Showa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo