Ozbiljan test za Volvo Polestar

STCC utrka vozila se prošlog vikenda na stazi Falkenberg, najbržoj u kalendaru, s prosječnom brzinom od 17O km/h, dok se WTCC utrka vozila brzim i uskim ulicama Porta.

6.7.2011.
12:04
VOYO logo

Thompson je u pokušaju izbjegavanja kontakta prešao preko rubnika i oštetio uljnu pumpu te tako svojim mehaničarima zadao mnogo posla. Tako su oni dobili zadatak automobil popraviti do sljedeće utrke.

S druge strane, Rustad je prilikom pretjecanja Rydella pri brzini od 180 km/h izletio s ceste pa je morao neplanirano otići u boks i zbog toga drugu utrku započeti s petnaeste pozicije. No, nije se predao te je u njoj postigao najbolje vrijeme i na kraju kroz cilj prošao sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova staza i novi motor učinili svoje

Sreća nije pratila Volvo ni na WTCC prvenstvu. Potpuno nova staza i drugi nastup s novim turbo motorom učinili su svoje. Dahlgren i ekipa imali su samo 30 minuta tijekom slobodnog treninga da istraže granice automobila i završe sva usklađivanja. Pritom je Dahlgren pri 140 km/h udario u zid i oštetio zadnji ovjes. No, automobil je popravljen, a Dahlgren je uspješno odvezao druge kvalifikacije i obje utrke te tako skupio vrijedne bodove i završio kao sedmi u prvoj utrci.

"U situacijama kao što je ova, možete biti iznimno ponosni na vaš tim i vozače. Iako su rezultati izostali vidljiva je borba i visok moral svih uključenih. Taj mentalitet je i zaslužan za činjenicu da smo godinama uspješni u auto sportu", napominje Derek Crabb, Direktor motorsport odjela tvrtke Volvo Cars.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo se nastavlja u Donington Parku u Velikoj Britaniji

I dok STCC prvenstvo "odlazi" na ljetnu pauzu i nastavlja u kolovozu utrkom u Karslogi, WTCC prvenstvo nastavlja se već za dva tjedna u Donington Parku u Velikoj Britaniji. Zbog činjenice da jako dobro poznaje britansku stazu Dahlgren najavljuje dobar rezultat.

WTCC - Trka 1 - Porto, Portugal 1. Alain Menu - Chevrolet Cruze 1.6T 2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze 1.6T 3. Rob Huff - Chevrolet Cruze 1.6T = 7 Robert Dahlgren - Volvo C30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTCC - Trka 2 - Porto, Portugal 1. Rob Huff - Chevrolet Cruze 1.6T 2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze 1.6T 3. Tiago Monteiro - SEAT León 1.6T = 17. Robert Dahlgren - Volvo C30

STCC - Poredak vozača - Top 3 1. Fredrik Ekblom - 129 bodova 2. Rickard Rydell - 127 bodova 3. Tommy Rustad - 96 bodova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STCC - Poredak timova - Top 3 1. Team Biogas.se - 187 bodova 2. Volvo Polestar Racing - 161 bod 3. Flash Engineering - 160 bodova

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo