MONSTRUOZNI GOLF S 310 KONJA: / VW je predstavio Golf GTI Clubsport S i to je najbrži automobil s prednjim pogonom

Image
Foto: Volkswagen

Automobil kojim Volkswagen obilježava četrdeseti rođendan Golfa GTI, nedavno službeno predstavljena S izvedba modela Golf GTI Clubsport, dostojno nastavlja slavu imena.

4.5.2016.
12:45
Volkswagen
VOYO logo

Očekuje se proizvodnja svega 400 primjeraka vozila od kojih će njih stotinu biti rezervirano za njemačko, domaće tržište. Riječ je o trovratnoj izvedbi hatchbacka agresivnog eksterijera koji se kotura na 19-colnim naplacima i koji će rijetkim kupcima biti dostupan u samo tri boje: Deep crnoj s bisernim efektom, Tornado crvenoj i Pure bijeloj, a koji će u srijedu imati premijeru na austrijskom jezeru Wörthersee gdje se održava 35. po redu okupljanje obožavatelja Golfa GTI.

Image
Foto: Volkswagen
Image
Foto: Volkswagen

Golf GTI Clubsport S postiže maksimalnu brzinu od 260 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekundi.

Do 100 km/h za manje od šest sekundi

Bi-ksenon svjetla, LED svjetla za dnevnu vožnju i zatamnjena stakla dodatno naglašavaju karakter vozila čija je i unutrašnjost izrazito sportska. Samo dva sportska sjedala obložena alkantarom, posebno dizajnirani sigurnosni pojasevi i niz detalja djeluju moćno u vozilu koje je na težini izgubilo 30-ak kilograma u odnosu na približno jednako opremljeni Clubsport. Dostizanju težine od oko 1360 kilograma pomoglo je uklanjanje dva sjedala, središnjeg oslonca za ruke i dijela zvučne izolacije, a tu je i manji akomulator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, dorađeni ispuh, nova pumpa goriva, izmjene na elektronici nastavljaju niz novosti koje nudi 2,0-litarski TSI od 310 konjskih snaga i najvećeg okretnog momenta od 380 Nm. Maksimalna brzina koju postiže iznosi 260 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekundi, odnosno 0,7 sekundi brže u odnosu na GTI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo