Opel predstavio opaku Corsu

Opelovi inženjeri pomladili su Corsu predstavivši novu ponudu snažnijih motora sa smanjenom potrošnjom goriva i do 13 posto, značajnim unapređenjima podvozja te novom kalibracijom upravljača.

4.3.2010.
17:30
VOYO logo

Ova su unapređenja praćena predstavljanjem nekoliko novih posebnih izdanja u Njemačkoj kao što su sportska serija Color Line s varijantama Color Race, Color Edition i Color Wave s prepoznatljivim ukrasima na karoseriji i atraktivnim 17-inčnim aluminijskim naplatcima. Kako bi proslavio 111-godišnjicu svoje automobilističke tradicije Opel će izdati u Europi i posebno izdanje 111 Limited Edition.

Svi benzinski motori kao i novi 1.7 CDTI dizelski sukladni su s emisijskim standardom Euro 5. Najpopularniji benzinski motori; 1.0, 1.2 i 1.4 litarski s ručnim i automatskim Easytronic prijenosom nude potrošnju goriva u kombiniranom krugu između 5 i 5,5 l/100 km i emisiju ugljičnog dioksida od 117 do 129 g/km s ručnim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prosječnu potrošnju goriva samo 5 l/100 km i 117 g/km ugljičnog dioksida, Corsa 1.0 je najčišći od svih benzinskih motora u svojem segmentu. Motor zapremine 1.4 litre dolazi u dvije varijante, 64 kW/87 KS i 74 kW/100 KS, i u svojoj je najsnažnijoj verziji opremljen posve automatskim mjenjačem.

Twinport motori zapremine 1.2 i 1.4 litre sada dolaze s dvostrukom fazom radilice kako bi se omogućio promjenjiv rad ventila na ispušnoj i usisnoj strani te još učinkovitije prozračivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostale mjere koje pridonose smanjenju potrošnje za sve benzinske motore uključuju uljne pumpe s niskom razinom trenja, poboljšani termostat te indikator koji pokazuje kada treba prebaciti u višu brzinu kako bi se optimizirala potrošnja goriva.

1.3 CDTI motor također je poboljšan, čineći Corsu ecoFLEX modelom s iznimno niskom emisijom ugljičnog dioksida od samo 98 g/km za trovratnu varijantu, 99 g/km za peterovratnu. Corsa ecoFLEX je Opelov automobil s najnižom emisijom, a opet ima 27 posto više snage i 10 posto učinkovitiju potrošnju goriva. Dizelski filtar za čestice čađe i indikator za ubacivanje u višu brzinu dolaze kao dio standardne opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizelski motor s vrha ponude, 1.7 CDTI, sada nudi još više snage i okretnog momenta – čak 96 kW/130 KS i 300 Nm – kao i 9-postotno smanjenje emisije ugljičnog dioksida i potrošnje goriva, na 118 g/km i 4.5 l/100 km.

Opelovi stručnjaci za podvozje unaprijedili su sve važne komponente ovjesa i upravljačkog sustava. Rezultat je poboljšana udobnost pri vožnji, precizniji osjećaj upravljanja i veća stabilnost – i to sve bez kompromisa na strani Corsine hvaljene agilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amortizeri, opruge, stražnja osovina, servo upravljač i njegov kalibracijski softver su optimizirani. Sve se promjene odnose na varijante Essentia, Enjoy i Cosmo, dok su verzije opremljene sportskim podvozjem Sport, GSi i ecoFLEX profitirale zahvaljujući dodatnim poboljšanjima na stražnjoj osovini i upravljaču. Corsa OPC preuzela je promjene na upravljačkom sustavu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo