Opel osvaja Pariz

S dvije svjetske premijere i nekoliko novih uzbudljivih modela Opel će na najposjećenijem sajmu automobila na svijetu, Mondial de l’Automobile 2010 u Parizu (2.-17.

13.8.2010.
21:23
VOYO logo

Oko milijun i pol posjetitelja imat će prilike vidjeti konceptni automobil GTC Paris i Astru Sports Tourer, karavansku izvedbu popularnog kompaktnog modela. Zatim je tu nova Meriva s proširenom ponudom dizelskih motora te značajni novi modeli iz Opelove obitelji ecoFLEX. Posjetitelji će također moći saznati najnovije vijesti o Amperi, Opelovom revolucionarnom električnom vozilu s produljenim dosegom.

Najveća novost je model GTC Paris, čije ime evocira dinamičan karakter vozila kao i legendarni grad u kojemu će biti prvi put predstavljen svijetu. Radi se o ekspresivnom, sportskom kompaktnom peterovratnom automobilu dojmljivih dimenzija, sa skulpturalnim površinama tipičnima za Opelovu dizajnersku filozofiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pariškom sajmu automobila biti će predstavljen i model Astra Sports Tourer. Ovaj elegantni karavan donosi prvoklasnu praktičnost u sportskom i modernom obliku.

Učinkovit dizajn prtljažnika i visokokvalitetne značajke povećavaju funkcionalnost ovog dinamičnog i prekrasno konstruiranog karavana s kapacitetom utovara između 500 i 1.550 litara. Sa spuštenim naslonima sjedala, duljina prtljažnika se povećava na 1.835 mm, što je 28 mm više nego kod trenutne Astre karavan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opelovi inženjeri obratili su posebnu pažnju na povećanje funkcionalnosti, obogativši novu Astru Sports Tourer značajkama tipičnima za premium karavane dodavši im posebnu kvalitetu i preciznost.

Tako su razvili sustav preklapanja stražnjih sjedala FlexFold koji omogućuje da se svaki dio naslona stražnjeg sjedala, inače sklopivog u omjeru 60/40, preklapa prema naprijed pritiskom na gumb smješten u bočnim stranicama prtljažnika. Električnom strujom se pokreće opruga koja aktivira brzo i lako preklapanje naslona sjedala. Astra Sports Tourer je prvi kompaktni karavan opremljen ovom praktičnom značajkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Parizu će Opelova nova prvakinja fleksibilnosti Meriva pokazati svoju kompletnu ponudu motora. Tri nova značajna dizelska motora pridružuju se dosadašnjim dvama dizelskima i trima benzinskim motorima koji su dostupni od predstavljanja. Kupci sada mogu birati između osam motora snage od 55 kW/75 KS do 103 kW/140 KS, čime su nadmašeni gotovo svi konkurenti.

Ampera, električno vozilo s produljenim dosegom, bit će prvi automobil s nultom emisijom na električni pogon u Europi pogodan za svakodnevno korištenje. Peterovratna Ampera moći će povesti četvero putnika te nudi puno prtljažnog prostora i produljeni doseg preko 500 km. Ampera će biti izvrsno prilagođena svakodnevnim putovanjima koja poduzima većina europskih kupaca. Primjerice, oko 80 posto njemačkih vozača prevaljuje svakodnevno manje od 50 km. Baterija u obliku slova T sastoji se od preko 280 litij-ionskih ćelija, koje daju dovoljno snage za ugodnu pa i sportsku vožnju. Gotovo nečujan električni motor daje 370 Nm trenutnog okretnog momenta, što je ekvivalent 150 KS. Ampera ubrzava od 0 do 100 km/h za 9 sekundi, te je sposobna za maksimalnu brzinu do 161 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo