OPEL MOKKA X: / Najpopularniji europski crossover u osvježenom izdanju stiže u Genevu

Image

Nakon prodanih pola milijuna primjeraka širom Europe, Opel je odlučio osvježiti najmanji crossover u ponudi. Mokka X će javnosti biti predstavljen 3.

8.2.2016.
15:37
VOYO logo

Četiri godine nakon premijernog modela, nova generacija Mokka modela dolazi s oznakom X. Opelov popularni crossover prvo je vozilo s ovom oznakom, a X će ubuduće krasiti sve nove SUV i crossover modele iz tvornice u Rüsselsheimu. Time u Opelu žele naglasiti avanturističku i ponešto robusniju osobnost od one koju predstavljaju tradicionalne karoserijske izvedbe.

Image

Nova Mokka izvana privlači novom maskom hladnjaka, dizajniranom u obliku krila. Prednja svjetla također podsjećaju na dvostruka krila. S novom generacijom Mokke stigli su i dvije dodatne boje karoserije - Amber narančasta i Absolute crvena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti je promijenjena kontrolna ploča, temeljena na ploči iz posljednje generacije Astre. Ugrađen je i novi infotainment sustav, u ponudi će biti 7 ili 8-inčni ekrani osjetljivi na dodir. Kako će se nekim funkcijama sada upravljati putem ekrana, nestale su neke tipke, pa je samim time poboljšana ergonomija unutrašnjosti.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

CROSSOVER S KRILIMA: Evo kako izgleda redizajnirani Opel Mokka X

Image

CROSSOVER S KRILIMA: Evo kako izgleda redizajnirani Opel Mokka X

Osnovni model Mokke X ispod poklopca ima 1,4-litarski turbo benzinac koji razvija snagu od 152 KS, a preuzet je iz Astre. Motor je uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. Osim ovoga, u ponudi će biti i 1,6-litarski turbodizelski motor koji će se nuditi u verzijama s 110 i 136 KS.

Novost kod Mokke X je i Opel Eye, prednja kamera s većom rezolucijom i snažnijim procesorom. Osim toga, u model koji je označio uspješan Opelov povratak posljednjih godina ugrađeni su u brojni sustavi za pomoć vozaču u vožnji, kao što su Traffic Sign Assistant, Following Distance Indication, Forward Collision Alert i Lane Departure Warning.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo