OPEC TVRDI: / I za 25 godina će 94 posto automobila voziti na fosilna goriva

Image

S jedne strane slušamo Elona Muska iz Tesla Motorsa i njegove istomišljenike, koji tvrde kako će do 2020. godine većina automobila na cestama biti električna.

30.12.2015.
10:21
VOYO logo

U svom izvještaju OPEC nadalje ističe kako će za 25 godina električna vozila predstavljati tek jedan posto automobilskog tržišta. S druge strane, hibridni automobili će biti nešto popularniji, činit će 14 posto tržišta.

"Bez tehnološkog napretka, električna vozila u doglednoj budućnosti neće preuzeti značajniji dio na tržištu", poručuju iz OPEC-a. Također, OPEC predviđa kako automobili pogonjeni gorivim ćelijama i plinom zbog velike cijene i manjka infrastrukture za punjenje neće nimalo ugroziti poziciju standardnih automobila pogonjenim benzinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Naravno, njihova predviđanja treba uzeti s dozom sumnjičavosti, jer kao jedan od najvećih svjetskih izvoznika nafte OPEC mora braniti svoje interese kako zna i umije.

Prije svega treba reći kako je tehnološki napredak u tijeku, sve se više priča o litijum-zračnim baterijama, koji bi mogle biti deset puta snažnije i pet puta jeftinije. Osim toga, Musk gradi tvornicu za proizvodnju baterija koja je velika kao tri Central Parka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo