Novi Audi A8

Audi na startnu liniju donosi novu generaciju modela A8. On nudi savršen spoj dinamike, dizajna, izrade i pionirske učinkovitosti.

2.12.2009.
20:53
VOYO logo

Svojom aluminijskom karoserijom, snažnim i vrlo učinkovitim motorima, dodatno poboljšanim MMI operativnim sustavom, novim sustavima za pomoć u vožnji, potpuno LED prednjim svjetlima i elegantnom unutrašnjosti majstorske razine izrade, novi Audi A8 slijedi smjernice svog slogana.

On nudi savršen spoj dinamike, dizajna, izrade i pionirske učinkovitosti. A8 3.0 TDI s pogonom samo na prednje kotače, koji stiže kasnije, ispušta samo 159 grama CO2 po kilometru – a s potrošnjom od 6,0 litara goriva na 100 km ima najnižu potrošnju goriva u luksuznom segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova elegantna i snažna karoserija je aluminijski Audi Space Frame (ASF), koji teži otprilike 40 posto manje od iste takve konstrukcije od čelika.

Unutrašnjost je privlačna, s novim i prostranim dizajnom te besprijekornom kvalitetom izrade u kojoj je puna pažnja posvećena i najsitnijim detaljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udobnost je prvoklasna: od novog, emocijama nabijenog dodatnog osvjetljenja unutrašnjosti do luksuznih sjedala s električnim podešavanjem straga.

Audi A8 predstavlja kombinaciju nove razine inteligencije i uzoritog i jednostavnog rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo multimedijalno sučelje (MMI) sadrži pionirsku inovaciju: u kombinaciji sa sustavom za navigaciju koji se može naručiti u dodatnoj opremi, ono ima dodirnu podlogu - touchpad.

MMI touch komande omogućuju vozaču intuitivno upravljanje mnogim funkcijama; na primjer, adresa odredišta može se unijeti crtanjem slova na podlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MMI sustav za navigaciju plus umrežen je na potpuno novi način, s naprednim sustavima za pomoć i sigurnost vozača. Prati unaprijed zadanu rutu tijekom vožnje i osigurava podatke za upravljačke jedinice automatskog mjenjača, prednjih svjetala i ACC stop & go funkcije pokretanja i zaustavljanja vozila.

Viša razina inteligencije omogućuje tim sustavima prepoznavanje kompletnih scenarija i donošenje odluka za pomoć vozaču. Nova tehnologija uključuje sustav za bolju vidljivost noću prepoznavanjem pješaka, Audi pre sense sustav za zaštitu kao i prikaz ograničenja brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedno napredno tehnološko rješenje u novom A8 su potpuna LED svjetla, koja koriste svjetlosno emitirajuće diode za sve funkcije osvjetljavanja. Ona ovoj luksuznoj limuzini daju besprijekoran izgled čak i tijekom dana, a još su impresivnija kada počne padati mrak.

Revolucionarna optika koja se koristi na tim svjetlima znači odmak od klasičnih cjevastih svjetlosnih modula. Potpuno LED prednja svjetla otvaraju novo poglavlje u tehnologiji izrade svjetala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi A8 dolazi na tržište s jednim od dva motora, 4.2 FSI snage 273 kW (372 KS) i 4.2 TDI snage 258 kW (350 KS). Nakon njih uslijedit će 3.0 TDI snage 184 kW (250 KS).

Svi motori mogu se pohvaliti većom snagom i većim okretnim momentom - ali manjom potrošnjom goriva, koja se smanjila za 13 do 22 posto, zahvaljujući inteligentnim i učinkovitim tehnologijama kao što su sustav obnavljanja energije i inovativno toplinsko upravljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga verzija modela motora 3.0 TDI uslijedit će kasnije. Ima snagu od 150 kW (204 KS), pogon na prednje kotače i troši samo 6,0 litara na 100 km u EU ciklusu vožnje. To odgovara emisiji CO2 od 159 grama po kilometru, što je dosada nedostižna vrijednost u segmentu luksuznih vozila.

Nova Audijeva luksuzna limuzina u salone dolazi početkom 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo