Nova Mazda5

Malo po malo najavljuju se noviteti koji će biti prikazani početkom ožujka na Geneva Motor Showu.

27.1.2010.
17:43
VOYO logo

Nakon nezaboravnog Premacyja i prve generacije Mazde5, treća generacija kompaktnog monovolumena Mazde spremna je za tržišnu bitku.

Bazirana je na platformi Mazde3, a prema riječima Hideki Matsuoke, program menadžera Mazde5, s njome je glavni cilj bio razvitak novog C-MAV automobila koji privlači poglede svojim modernim dizajnom, a ujedno ispunjava sve ekološke norme koje zahtijeva današnje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova 'petica' nadalje razvija hvaljenu funkcionalnost Mazde5, praktična bočna klizna vrata, i Karakuri koncepciju sjedenja sa sedam sjedala.

Sve to zapakirano je u privlačan i moderan dizajn koji koristi elemente Mazdinog dizajnerskog jezika Nagare, iznimno je praktičan i doprinosi manjoj potrošnji goriva svojim niskim koeficijentom otpora zraka i optimalnim koeficijentom aerodinamičkog uzgona i vrtloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mazda5 dolazi s novim 2,0-litrenim DISI benzinskim motorom opremljenim i-stop sustavom i šeststupanjskim ručnim mjenjačem s posebno prilagođenim prijenosnim omjerima.

Ovo je jedan od najštedljivijih i najčišćih C-MAV automobila na tržištu te mu je CO2 emisija u prosjeku manja oko 15% u odnosu na prethodni 2.0 benzinski motor. U ponudi je također i 1.8 benzinac sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na europskom tržištu ovaj Mazdin zanimljivi novitet biti će na raspolaganju na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo