NOVA GENERACIJA: / Hyundai predstavio i20 WRC za sljedeću rally sezonu

Image

Hyundai Motorsport je već najavio sljedeću sezonu FIA World Rally Championshipa (WRC) predstavljanjem nove generacije i20 WRC automobila u njemačkom Alzenau, gdje je i baza momčadi.

10.12.2015.
9:11
VOYO logo

Prije predstavljanja i20 WRC je napravio oko 8000 kilometara na testnim stazama nakon čega je jednoglasno zaključeno kako je nova generacija ovogo vozila brža i lakše upravljiva od prethodnika.

Image
Image

Hyundai i20 WRC ima novi stražnji i prednji spojler, čime je prije svega poboljšano hlađenje, ali i izgled. Nastao na temeljima produkcijskog i20, WRC verzija je dobila poboljšani ovjes, a i šasija je nešto kruća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenog imena New Generation i20 ispod poklopca ima 1,6-litarski turbo benzinac koji isporučuje 300 KS pri 400 Nm okretnog momenta. Naravno, pogon je na sva četiri kotača, a motor je uparen s šeststupanjskim sekvencijalnim mjenjačem.

Image
Image

Zavisno od podloge, i20 WRC će imati 15-inčne naplatke s Michelin Latitude Cross gumama kada vozi na makadamu, odnosno 18-inčne naplatke s Michelin Pilot Sport gumama na asfaltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyundai Motorsport će u novoj sezoni imati tri identična automobila za tri vozača - Thierry Neuville, Dani Sordo i Hayden Paddon - koji će se boriti za naslov najbolje u 14 utrka koliko je planirano za narednu sezonu WRC-a. Od otvaranja sezone u siječnju u Monte Carlu, preko nove utrke u Kini, pa sve do velikog finala u Australiji, vozači će dijeliti automobile s brojevima 3, 4 i 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo