NIJEMCI PRIJETE ZABRANOM PRODAJE: / Ilegalni software u 2,1 milijuna Audija

Image

Novi tjedan, stari problemi. Najveći skandal u 78-godišnjoj povijesti Volkswagena daleko je od kraja.

28.9.2015.
14:25
VOYO logo

Većina tih automobila, njih 1,42 milijuna je u zapadnoj Europi, 577,000 ih je u Njemačkoj, a oko 13,000 u SAD-u. Pritom se misli na modele A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 i Q5.

Objavljeno je i kako će se istražitelji pozabaviti i Martinom Winterkornom, sada već bivšim šefom VW-a, kojem prijeti novčana, pa čak i zatvorska kazna ako se dokaže da je znao, ili još gore, sudjelovao u planiranju ove velike prevare, koja bi se mogla pokazati kao početak kraja dizelskih motora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI UDARAC ZA VW: /

Švicarska zabranila prodaju modela s dizel motorima

Image
NOVI UDARAC ZA VW: /

Švicarska zabranila prodaju modela s dizel motorima

Volkswagen ima novog šefa, hoće li to spasiti srušenog diva?

Novi direktor VW-a Matthias Müller ima pune ruke posla. Njemačke vlasti traže od njega plan i mjere po kojima bi svi "zagađeni" automobili zadovoljili standarde. Rok je 10. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna? Ako plana ne bude, odnosno ako se pokaže da nije provediv, Angela Merkel bi mogla zabraniti VW-u prodaju novih vozila na domaćem tržištu. Pritom u rukavu drži i dodatnu, još goru kaznu za Volkswagen, a to je zabrana korištenja već prodanih automobila. Inače, prodaja VW dizelskih modela zaustavljena je u Švicarskoj, a poljski diler North Invest također je stopirao daljnju prodaju 2.0 TDI motora dok se problem ne riješi.

Bosch napravio sporni software

Što se softwarea tiče, kako piše Bild, on nije napravljen u VW-u, već je naručen od Boscha. Prototip je isporučen VW-u još 2007. godine. Kako kažu u Boschu, oni su upozorili Volkswagen da je software isključivo namijenjen za testiranje te da bi njegovo korištenje na cesti bilo ilegalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivšem šefu Volkswagena u mirovinsko uplaćeno 32 milijuna dolara!

"Moj najvažniji i najhitniji zadatak je vratiti povjerenje u Volkswagen grupu, a to ćemo postići tako što se nećemo libiti okrenuti svaki kamen i djelovati maksimalno transparentno kako bismo izvukli prave pouke i zaključke iz trenutačne situacije. Pod mojim vodstvom Volkswagen će učiniti sve što je moguće kako bi razvio i primijenio poštivanje najstrožih korporativnih i etičkih pravila te standarda rukovođenja u našoj industriji. Ako uspijemo to postići, onda će Volkswagen grupa sa svojom inovativnom snagom, jakim markama i iznad svega svojim kompetentnim i visokomotiviranim timom imati priliku izaći iz ove krize još snažnija", rekao je Matthias Müller prilikom predstavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo