NAJVEĆA LIMUZINA: / BMW priprema premijeru Serije 9 za 2020. godinu

Image

Ima li mjesta na tržištu za još veću limuzinu od onih iz Serije 7? Ako pitate BMW - i više nego dovoljno.

16.2.2016.
9:28
VOYO logo

Prvi rezultati su bili vidljivi 2013. godine, kada je predstavljen Gran Lusso konceptni model, koji je nastao u suradnji s talijanskom dizajnerskom tvrtkom Pininfarina. Tada je najavljeno, a kasnije i potvrđeno, kako će se Serija 9 temeljiti na ovom konceptu, a na tržištu se može očekivati 2020. godine.

Image
Image

Serija 9 će ponajviše biti temeljena na Gran Lusso konceptnog modelu iz 2013. godine, koji je nastao u suradnji s Pininfarinom, te Vision Future Luxury Conceptu. Oba koncepta možete vidjeti na ovim fotografijama.

Sudeći prema Gran Lusso konceptu, Serija 9 će biti 2+2 coupe s četvero vrata. Pritom će biti postavljen na produženu platformu Serije 7, pa će biti dugačak 5,55 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom konstrukcije Serije 9, u BMW-u će ponešto preuzeti i od Vision Future Luxury Concept modela. Rezultat će biti luksuzna limuzina koja će se pozicionirati između Serije 7 i Rols Royce Ghosta.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

USUSRET SERIJI 9: Na ovim konceptnim modelima će se temeljiti najveća BMW-ova limuzina

Možda je još rano govoriti o motorima koje BMW priprema za svoju najveću limuzinu, no sigurno je kako će ispod poklopca Serije 9 biti najbolje što Nijemci mogu ponuditi. Trenutno su to motori iz Serije 7, osnovni 3,0-litarski twin turbo V6 s 315 KS ili snažnije V8 i V12 verzije.

Manji 4.4-litarski twin turbo V8 motor razvija snagu od 445 KS, dok veći 6,0-litarski twin turbo V12 nudi 540 KS. Naravno, tu je i M verzija, koja bi prema najavam mogla imati 650 KS, a vjerojatno razmišljaju i o plug in hibridnim modelima, kao i električnoj verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo