MUSKOV ELEKTRIČNI KAMION IMA SJAJNO UBRZANJE: / Snimka je dokaz, Tesla Semi na cesti je vrlo uzbudljiv prizor

Image
Foto: Screenshot

Budućnost cestovnog transporta robe na cestama se snalazi jako dobro

13.3.2018.
12:17
Screenshot
VOYO logo

Već neko vrijeme Tesla testira svoje električne kamione na cestama i svakodnevno se mogu pronaći videozapisi koji su dokaz snalaženja Semija na putu od tvornice Gigafactory 1 u Nevadi prema Fremontu kamo se dovozi pošiljka baterija.

Budućnost cestovnog transporta robe snalazi se, može se vidjeti na snimkama, vrlo dobro, a kad se u istu računicu stavi i značajan pad u cijeni transporta, smanjenje zagađenja i povećanje sigurnosti, sve to djeluje kao nešto što treba pohvaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz pohvala nije slučajan

Pohvaliti treba i ubrzanje prikolicom (ne zna se je li ona puna ili prazna) opterećenog Semija koje je vidljivo na priloženom zapisu, a koje bi trajalo vjerojatno dvostruko da je u pitanju kamion pogonjen drukčijim pogonskim sklopom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u pitanju 'uobičajeni' kamion usporavanje ili promjena voznih traka bila bi očekivana reakcija ostalih sudionika prometa, pa pohvala ide i na račun sigurnosti. Kao i smanjenja buke koja je u ovom slučaju gotovo nepostojeća.

U pitanju je prototip koji potvrđuje neke od najava Elona Muska, a svakako i onu o ubrzanju Semija koja je govorila da će opterećen s 36,287 kilograma (80.000 funti) – što je najveća dopustiva masa na američkim cestama – brzinu od 60 mph dohvatiti unutar 20 sekundi. Ovisno o izvedbi i prema Muskovoj najavi, Semi će imati autonomiju od oko 480, odnosno 800 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo