Miting Amerikanaca privukao tisuće

Prvi susret ljubitelja američkih vozila pod nazivom 'American cars meeting Žminj 2010.

27.4.2010.
20:00
VOYO logo

Tijekom dana prvu žminjsku izložbu američkih automobila posjetilo je oko dvije tisuće posjetitelja koji su mogli uživati u 43 izložena vozila sa značkom "made in USA".

Već u ranim nedjeljnim prijepodnevnim satima pristigli su prvi izlagači iz udaljenijih dijelova Hrvatske te susjednih zemalja, da bi im se malo zatim pridružili i domaći Ameri. Ulaz je bio besplatan za izlagače i publiku, što je bio jedan od razloga dobre posjećenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema našoj procjeni, prvu žminjsku izložbu američkih automobila posjetilo je tijekom dana oko dvije tisuće posjetitelja koji su mogli uživati u 43 izložena vozila.

Poglede su mamile neizostavne sportske Corvette, Mustanzi različitih godišta i izvedbi, luksuzni Cadillaci, Dodge i Pontiac modeli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isticao se odlično uščuvani Pontiac Transam iz 70-ih godina, golema limuzina Lincoln Continental, zatim kombi Chevy Van G20 poznat iz američkih filmova te mnogi drugi.

Na travnatoj površini posložili su se terenci, čak tri vojna Jeep Willisa, među kojima je najstariji model iz 1942. godine. Pored njih parkirali su se golemi Blazeri, razni Cherokee i Wrangler modeli te oslikani Chevrolet Silverado koji bi odlično pristajao Chuck Norrisu u Teksaškom rendžeru. Jedan od najatraktivnijih automobila na manifestaciji bio je Chevrolet Pickup iz 1958. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj otac Vilko kupio ga je prošle godine u New Yorku. Vozilu je bila potrebna temeljita restauracija pa smo zavrnuli rukave i dali se u posao", priča nam Paolo Sinčić iz Rijeke.

Automobil je dobio generalku na motoru, 6,8-litarskom V8 benzincu od snažnih 400 konjskih snaga. Stigla je i potpuno nova karoserija te skupi, ali iznimno atraktivni zračni ovjes koji osigurava spuštanje vozila do krajnjih granica, što ga je pretvorilo u popularni low rider. Njegova vrijednost sada, tvrdi mladi vlasnik, iznosi oko 100 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmljiv je bio i Chevrolet Camaro LT iz 1978. godine u vlasništvu Petera Piera Polettia iz Višnjana.

Osim američkih limuzina, terenaca, sportskih kupea i snažnih kombija, izloženo je i nekoliko atraktivnih Harley Davidsona među kojima se isticala i jedna zgodna prerada naziva "Harley Quinn".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pauzi od razgledavanja vozila posjetitelji su imali priliku upoznati rad poznatog majstora airbrusha Marjana Požara iz Rijeke koji je na poklopcu motora Pontiaca Fiero iz 1986. godine nacrtao atraktivnu sliku.

Kako izgleda rani proces restauracije vozila prikazano je u obliku ruzinavih i potpuno ogoljenih Chevroleta Camaro iz 1979. i Cadillaca Deville uz 1966. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rock i country stihovi iz instrumenata i glasnica pulskog benda The Night express zabavljali su okupljene tijekom cijelog dana a poneki su, uz čašu piva u ruci, i zaplesali.

Na kraju, svim izlagačima su podijeljene kožne plakete kao zahvala na odaziv, dok je plavi Chevrolet Pickup službeno proglašen najboljim automobilom na izložbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo