Mercedesovi radnici protiv Schumachera!

Odbor koji predstavlja zaposlene u njemačkom konstruktoru automobila pobunili su se protiv visokog ugovora koji je sklopljen između njemačkog vozača Michaela Schumachera i nove momčadi u Formuli.

24.12.2009.
15:57
VOYO logo

Kako piše njemački tisak, Mercedes je ponudio godišnju plaću od sedam milijuna eura sedmerostrukom svjetskom prvaku, koji se nakon trogodišnje stanke vraća na staze.

arti-200912230091006"To je teško shvatiti ljudima i za mnogo kolega to je neshvatljivo", izjavio je šef odbora zaposlenika Uwe Werner za dnevnik Frankfurter Rundschau objašnjavajući pobunu zaposlenika potiv tako visokog ugovora u vrijeme financijske krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osoblje bi prije shvatilo da je Mercedes odlučio napustiti tržište Formule 1", dodao je Werner.

Daimler je početkom prosinca odlučio delokalizirati dio proizvodnje Classe C u SAD zbog smanjenja troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci upozoravaju da angažman Mercedesa u Formuli 1 nije isplativ i "stvorit će troškove koji neće biti u skladu sa zaradom".

"Mercedes je grupa čija primarna vrijednost nije sportski značaj nego više sigurnost i kvaliteta", ocjenjuju stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovoj procjeni, svako Mercedesovo vozilo trebat će biti prodano za 200 do 300 eura više kako bi se financiralo sudjelovanje Mecedesa u Formuli 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo