MERCEDES-BENZ SL-CLASS: Osvježeni modeli nastavljaju tradiciju kultnog sportskog dvosjeda

Image

SL-Class vjerojatno je jedna od najpoznatijih serija Mercedesovih automobila, koja potvrđuje svoj kultni status od 1954. godine kada je predstavljen 300SL model.

16.11.2015.
9:30
VOYO logo

Osim standardnog modela, novi SL dolazi u AMG 63 i AMG 65 verzijama. Vizualne promjene su očite na prvi pogled, SL je dobio redizajniranu masku motora, prednji branik s većim otvorima za zrak te LED svjetla koja podsjećaju na ona kod AMG GT modela. Stražnja svjetla imaju izmijenjenu grafiku, dok stražnji difuzor i završeci ispušnih cijevi imaju novo ruho.

Image
Image

Praktički jednake promjene na eksterijeru vidljive su i na AMG verzijama. Pritom u Mercedesu nisu zaboravili na kabinu, koje je osvanula sa većim zaslonom infotainment sustava, novim satom i Dynamic Select kontroler za promjenu moda rada motora. Osvježeni SL sada ima i Active Body Control sustav, sličan onom u S-Class i Convertible modelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nova generacija SL modela dolazi u paketu s 9G-tronic devetstupanjskim automatskim mjenjačem, koji će se polako ali sigurno proširiti na sve Mercedes-Benz modele. Ostalih informacija o motoru praktički i nema. Informacije s terena upućuju na jednake motore, jednake performanse kao i kod prethodnih modela. Kod AMG verzija to znači 6,0-litarski V12 biturbo s 630 KS kod SL65 modela, odnosno 5,5-litarski V8 biturbo s 537 KS kod SL63 modela, što je sve samo ne loše.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

MERCEDESOV PONOS: Evo kako izgledaju novi SL-Class modeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo