Mahindra preuzela Ssangyong

Indijska tvrtka Mahindra & Mahindra ovih je dana postala većinski vlasnik Ssangyonga.

22.4.2011.
18:24
VOYO logo

Odabrana u kolovozu 2010. godine kao najbolji ponuđač, postala je vlasnikom većinskog paketa dionica korejskog proizvođača automobila Ssangyonga. Troškovi preuzimanja procijenjeni su na relativno skromna 463 milijuna dolara, a konačni dogovor i preuzimanje realizirano je u ožujku 2011.

Indijska Mahindra & Mahindra Ltd. (M&M) i Ssangyong Motor Company Limited (SYMC), postigli su dugo očekivani dogovor kojim je indijski proizvođač sa 70 postotnim vlasničkim udjelom preuzeo korejskog proizvođača terenskih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mahindra se obvezala uložiti svoja financijska sredstva te staviti na raspolaganje svoju tehnologiju, logistiku i strategiju razvoja, a Ssangyong će pridonijeti sa svojim tehnološkim iskustvom i znanjem, tako da je preuzimanje win-win dogovor.

Indijska Mahindra & Mahindra osnovana je 1945. i njen tehnološki razvoj baziran je na američkoj i europskoj tehnologiji te ima dugu suradnju sa europskim proizvođačem automobila Renault S.A., američkim Willys Jeep proizvođačem, američkim Navistar International proizvođačem, američkim Ford Motor Company itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korejski Ssangyong osnovan je 1954. i poznat je po svojoj suradnji sa europskim Daimler-Benz AG proizvođačem te korejskom Daewoo kompanijom. U prošlosti je kompanija Ssangyong bila je u vlasništvu Daewoo kompanije od 1997.-2000., a od 2004.-2009. u vlasništvu kineske kompanije SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo