JURILICA NA STRUJU UZ PAPRENU CIJENU: / Aston Martin potvrdio da kreće u proizvodnju svog prvog električnog automobila

Image
Foto: Aston Martin

Niti dvije godine nakon otkrivanja koncepta stigla je i potvrda – Aston Martin će 2019. godine započeti proizvodnju ograničene serije električne jurilice naziva RapidE.

28.6.2017.
10:14
Aston Martin
VOYO logo

Proizvest će se, u suradnji s Williams Advanced Engineeringom s kojim je surađivano i na konceptu, tek 155 primjeraka prvog električnog automobila ovog britanskog proizvođača luksuza na četiri kotača. Informacije o električnom motoru Aston Martin još nije otkrio, no jest da će on biti zamjena za 5,9-litreni V12 i da će nadolazeće električna jurilica pružiti jedinstveno iskustvo vožnje kakvo još nije iskušano u njihovim automobilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narudžbe po cijeni koja će se kretati između 200,000 i 250,000 funti (približno 1,7 do dva milijuna kuna) započinju sljedeći mjesec, javlja Daily Mail.

Očekuje se da jedno punjenje baterija bude dostatno za put duljine oko 320 kilometara ove jurilice, otkriva isti izvor, koja bi s mjesta do 100 km/h pogonjena sklopom koji razvija oko 800 konjskih snaga trebala stići za oko tri sekunde. Maksimalna brzina bit će ograničena na 250 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo