JEFTINIJE NE MOŽE: / Snižene cijene u Tesli, sada naručite Model X 70D

Image

I vi ste jedan od onih koji bi željeli kupiti Tesla električni automobil, ali nemate dovoljno novaca? Ako ne možete izdvojiti 132.000 dolara za Tesla Model X P90D model ili 142.

25.11.2015.
13:50

Istina, potrebno je uračunati i poštarinu, no ušteda od oko 60.000 dolara je neupitna. Kako piše Automotive News, najjeftiniji Teslin SUV dolazi u verziji s pet sjedala, dok za šesto sjedalo treba doplatiti 3000 dolara. Ako želite i sedmo sjedalo, dodajte još dolara.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ako pak želite imati i opciju auto-pilota, to će vas koštati 2500 dolara, koliko košta i doplata za premium audio sustav. Uglavnom, sa svim doplacima cijena može narasti do 100.000 dolara.

Najskuplja komponenta kod Teslinih automobila su baterije. Stoga se upravo na tome segmentu moralo uštediti kako bi Model X 70D imao nižu cijenu. Tako je u ovaj SUV umjesto baterije kapaciteta 90 kWh, koja se nalazi u skupljim modelima, ugrađena baterija od 70kWh. No, i s njom Tesla ima pristojan domet od 354 kilometra s jednim punjenjem. A i 6 sekundi od 0 do 100 km/h ne zvuči nimalo loše. Baš kao i ni maksimalna brzina od 225 km/h.

Kako je narudži puno, a proizvodnja ograničena, isporuka Modela X 70D krenuti će u drugoj polovici sljedeće godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali