Ima li tko brži? Stižu loši dani za kriminalce!

Renault je pobijedio na javnom nadmetanju koje je objavila francuska Nacionalna žandarmerija kako bi zamijenila flotu vozila za hitne intervencije.

25.10.2010.
16:22
VOYO logo

Žandarmerija se odlučila za verziju sa cup podvozjem koja nudi vrlo precizno ležanje na cesti, naročito pri brzoj vožnji, zahvaljujući učinkovitom diferencijalu s ograničenim proklizavanjem i 18 colnim kotačima. Velike dimenzije kočnica su također bile odlučujući element prilikom donošenja odluke budući da čine vožnju sigurnom pri velikim brzinama. Mehaničke karakteristike vozila, a naročito motor, prilagođene su kako bi udovoljile specifičnim zahtjevima ubrzanja i brzine, neophodnim za hitne intervencije Žandarmerije. Ovim odabirom, Nacionalna žandarmerije je odala priznanje umijeću Renault Sport Technologies i performansama vozila Mégane RS, tvrde u Renaultu.

Durisotti, prerađivač homologiran od strane tvrtke Renault, odabran je kako bi ispunio specifične standarde Žandarmerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo novo vozilo prilagođeno je borbi protiv određenih vrsta kriminalnih radnji specifičnih za ovo okruženje: velika prekoračenja brzine ponekad povezana s divljim utrkama, krađe robe i prekršaji počinjeni od strane vrlo mobilnih delinkvenata, kretanje preprodavača droge i drugo.

U prošlosti, Renault je već isporučivao svoju sportska vozila Nacionalnoj žandarmeriji i to Alpine A110, A 310, Renault 21 2l Turbo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo