Gume za ljeto - Bridgestone Potenza S001

Nekoliko tjedana nakon europske premijere, nova guma Bridgestone Potenza S001 postala je pobjednik u testu ljetnih guma njemačkog časopisa Sport Auto.

21.5.2010.
16:56
VOYO logo

U konkurenciji novih supersportskih guma iz Michelina, Continentala i Pirellija Bridgestone se pokazao najboljim. Ukupno je testirano je 11 guma u dimenziji 235/35ZR19 na Ford Focusu RS, a stručnjaci su posebno izdvojili uzorne karakteristike gume Bridgestone Potenza S001 u ispitivanjima na mokroj podlozi, kao i odlično izbalansirano ponašanje, odličnu upravljivost i otpornost na akvaplaning.

Za vrijeme testiranja gume su ocjenjivane u svim najvažnijim parametrima na suhoj i mokroj podlozi. Također, prvi put su obavljena ispitivanja čvrstoće, kod čega su ocenjivane karakteristike kretanja nakon 10 krugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bridgestone Potenza S001 testirana je i u američkom izdanju Autozeitunga. Testirano je 9 UHP (Ultra High Performance) guma u dimenziji 235/40R18 Y/ZR vodećih brendova na automobilu VW Scirocco 2.0 TSI. Prvi put se uzimao u obzir i faktor otpora kotrljanja, koji je sve važniji parametar, čak i kod UHP guma.

Autozeitung je novu Potenzu S001 ocjenio kao "vrlo preporučljivu" s dobro uravnoteženim karakteristikama kretanja, odličnim prianjanjem pri kočenju i kretanju kroz zavoje, te preciznim odzivom na upravljaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bridgestone Potenza S001 razvijena je za luksuzne i snažne sportske automobile. Nastavljajući sportsko naslijeđe pneumatika Potenza, S001 je dizajniran da najsportskijim automobilima na svijetu osigura još bolje performance od aktualnog modela Potenza RE050(A), kojeg nadopunjava.

S tvorničkom ugradnjom na Aston Martin Rapide i Ferrari F458 Italia, Potenza S001 jasno ispunjava zahtjevne uvjete oba luksuzna supersportska automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo