FOTO: / Vrhunski koncept na bazi Maybacha 57S

Prije pet godina Maybach je predstavio radikalan koncept Exelero - superbrzi, superluksuzni kupe koji je jednostavno ostavljao bez daha svojom imponirajućiom pojavom.

24.5.2010.
17:49
VOYO logo

Njemačka tvrtka Xenatech, uz Daimlerov blagoslov kreće u proizvodnju stotinu primjeraka kupea izrađenih na bazi Maybacha 57S.

U odnosu na Exelero, dizajn je konzervativan te zadržava dominantne linije automobila na kojem je baziran Maybacha 57S.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su dimenzije gotovo iste kao u limuzine, uz nešto širi trag kotača, A, B i C nosači izrazito su modificirani. Linija krova je spuštena, B nosač je pomaknut unazad za 200 mm da bi se dobio prostor za produžena vrata, a redizajnirani su prednji i stražnji kraj, dok je dužina od 5,37 metra ostala identična.

Promjena u motorizaciji neće biti, a "standardni" 6-litreni V12 turbo motor proizvodi sasvim dovoljnih 612 KS i 1000 Nm okretnog momenta, koji će kupe do stotke 'katapultirati' za pet sekundi i maksimalnih 275 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se ovdje ipak radi o igrački za one najdubljeg džepa, cijena od 650.000 eura ne iznenađuje i potencijalnim kupcima ovog raritetnog vozila ne bi trebala predstavljati nikakav problem.

Maybach kupe dolazi na tržište kao konkurencija Bentleyjevom Brooklandsu i Rolls Roycevom Phantom Coupeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo