FOTO: / Traži se HR auto 2010.!

Ovogodišnji, 17. izbor za HR auto, Zbora automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva započeo je objavom šire liste novih automobila na hrvatskom tržištu, a sad su poznati i finalisti

11.11.2010.
18:05
VOYO logo

Na široj listi kandidata izbora, koja obuhvaća sve nove automobile koji su se na našem tržištu pojavili tijekom 2010. ili će se pojaviti u prvom kvartalu 2011. godine, ovog puta se našlo više od 40 automobila.

Biranjem automobila s ovog popisa, specijalizirani automobilski novinari, članovi Zbora, odabrali su užu listu - finaliste izbora za HR auto 2011. o kojemu će odlučiti žiri. To su Alfa Romeo Giulietta, Citroën DS 3, Hyundai iX35, Peugeot RCZ, Volkswagen Passat i Volvo S60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva tri automobila s uže liste ponijet će prestižne titule – HR Auto 2011. te Srebrni i Brončani volan izbora.

Pored toga, već tradicionalno, podijeliti će se i 16 posebnih priznanja za dizajn, ekologiju/CO2, obiteljski automobil, poslovnu limuzinu, lako gospodarsko vozilo, najatraktivniji coupe, najatraktivniji kabriolet/CC/roadster, sportski automobil/No limit, najpovoljniju kupnju, sigurnost, tehničke inovacije, terenac/4X4, SUV/crossover, gradski automobil, promociju/nastup/ PR te za najprodavaniji model na domaćem tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što svi članovi Hrvatskog novinarskog žirija završe sedmodnevna testiranja navedenih automobila u uobičajenim uvjetima javnog prometa, dolazi red na najzahtjevniji test - vožnju na poligonu AMC centra gdje će odmjeriti snage.

Završnom ispitu pristupiti će svih šest finalista, a obuhvatiti će slijedeće testove: brzu izmjenu vozne trake (tzv. Los-test) na suhoj i skliskoj podlozi, mjerenje zaustavnog puta na suhoj i skliskoj podlozi, usporedno kočenje dvaju automobila, kočenje s upravljanjem (izbjegavanjem prepreke), usporedba radijusa okretanja, upravljivost vozila (tzv. držanje zavoja) i druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testni dan trebao bi se održati sredinom studenoga, a veliko finale je sredinom prosinca na završnoj svečanost dodjele priznanja na kojoj će se otvoriti zapečaćene koverte s glasovima žirija.

Novinarski žiri Zbora automobilskih novinara HND-a čine predstavnici tiskanih i elektroničkih medija koji se bave automobilskom tematikom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo