FOTO: / Dostava na električni pogon

13.5.2010.
23:41
VOYO logo

Fordov odnos s Azure Dynamics već je dobro postavljen u Sjevernoj Americi i sada se širi prema Europi. Prema ugovoru, Azure će ugraditi svoju bateriju naziva Force Drive u europsku inačicu Transita Connect kako bi se na pojedinim tržištima potaknula prodaja električnih modela bez emisije ispušnih plinova.

Posve napunjeno vozilo će imati autonomiju do 130 km. Moći će se napuniti pomoću standardnog europskog 220/240-voltnog priključka tijekom šest do osam sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedrilice, tj. vozila bez pogonskog agregata, otpremat će se iz tvornice Ford Otosan u Kocaeliju u Turskoj, izravno do europskog proizvodnog pogona ugovornog partnera Azure na konačno sklapanje.

U Sjevernoj Americi, Azure razvija tehnologiju hibridnih električnih i električnih pogona za autobuse naimijenjene transferima i komercijalne kamione kao što su Balance Hybrid Electric, koji se temelji na Ford E-450 cutaway and strip šasiji za srednji gospodarski segment vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azure sa sjedištem u Michiganu započeo je raditi na zajedničkom sporazumu kako bi se isporučila baterija za Transit Connect u SAD-u i Kanadi u listopadu 2009. godine, a proširenje te suradnje za Europu je logičan korak kojim će Azure po prvi puta raditi u ovoj regiji.

John Fleming, predsjednik Ford Europe tom prigodom je rekao kako dodavanje praktične, električne alternative bez emisije ispušnih plinova pokazuje neizmjernu fleksibilnost ovog vozila i pruža kupcima mogućnost da budu među prvima koji će prihvatiti ovu tehnologiju pogodnu za okoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo