Fiesta najprodavanija u Europi

Najnovija generacija Ford Fieste je službeno naprodavaniji automobil u Europi u ožujku te u prvom kvartalu 2010.

23.4.2010.
18:00
VOYO logo

Prema podacima koje je objavio JATO Dynamics, u ožujku je prodano 68.630 Ford Fiesti, što je povećanje od 25.8 posto u odnosu na isti mjesec lani, te gotovo 11.800 jedinica više od najbližeg konkurenta, Volkswagen Golfa.

Za prvi kvartal 2010, JATO objavljuje da je prodano 140.496 Ford Fiesti, tj. preko 5.400 jedinica više u odnosu na najbližeg konkurenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fiesta je jednostavno pretekla VW Golf sa svojim pomakom na čelnu poziciju posebice uslijed jake prodaje u ožujku u UK-u (+14.7 %) i u Italiji (+87%) gdje je 57% svih prodanih Fiesti (11.251) u LPG inačici", izjavili su iz JATO Dynamicsa.

Ingvar Sviggum, potpredsjednik Ford of Europe za marketing, prodaju i servis, izjavio je kako je prošla godina bila izvrsna za Fiestu usprkos ekonomskim uvjetima, a ova se dosad pokazala još i boljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja Fieste u ožujku najbolji je zabilježeni prodajni rezultat bilo kojeg Fordovog modela u Europi u razdoblju jednog mjeseca.

Otkako je pred 18 mjeseci započela prodaja, preko 750.000 jedinica je prodano kupcima širom svijeta. U svojoj objavi za medije od 19.travnja, JATO Dynamics također potvrđuje da je Ford najprodavanija marka u ožujku u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo