Fiesta by Srnec

Povodom retrospektivne izložbe Aleksandra Srneca pod nazivom Prisutna odsutnost, Ford Fiesta, i sama uspješnica automobilskog dizajna, dobila je unikatan izgled po uzoru na jedno od Srnecovih djela.

22.1.2010.
23:59
VOYO logo

Ovo je jedinstveni slučaj, u kojem jedan renomirani, suvremeni umjetnik, koji je uvelike utjecao na hrvatsku umjetnost 20. stoljeća, primjenjuje svoju umjetnosti na automobil.

Nedavno otvorenje Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu događaj je od iznimne važnosti i za grad Zagreb i za cijelu Hrvatsku, i sasvim je izvjesno kako će postati stjecište velikih umjetničkih događanja u ovom dijelu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo iz tog razloga u Fordu su ponosni na činjenicu da je prva suradnja Muzeja s nekom automobilskom kućom realizirana upravo s markom s plavim ovalom, koja u svijetu automobila pomjera standarde dizajna.

Organizatori ove izložbe su kolekcija Marinko Sudac, Grad Varaždin i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb. Trajat će do 14.veljače 2010. a Ford Fiesta by Srnec bit će izložena ispred muzeja sve do zatvaranja izložbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom izložbe organizirane su mnoge radionice, a za posjetitelje je organizirana nagradna igra u kojoj je glavna nagrada Fiesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo