FIAT 124 SPIDER: / Privlačan spoj japanske pouzdanosti i talijanskog dizajna

Image

Gotovo 50 godina nakon što je svjetlo dana ugledao originalni model, na sajmu automobila u Los Angelesu predstavljen je novi Fiat 124 Spider.

18.11.2015.
16:05
VOYO logo

Talijansku verziju Mazdine Miate opisuju kao "optimalnu kombinaciju japanske pouzdanosti, talijanskog dizajna i Abarth duha". Talijanski dizajn vidljiv je na eksterijeru, koji je inspiriran originalnim Spiderom iz 1966. godine. LED dnevna svjetla i maska hladnjaka praktički su isti kao i kod originala, ali, naravno, u modernom ruhu.

Image
Image

Sličnost s Miatom vidljiva je u kabini ovog sportskog dvosjeda. U Fiatu su tek promijenili znak na upravljaču, ostalo je indentično interijeru MX-5 modela. Multimedijalni sustav dobio je novo ime, Fiat Connect 7.0. Upravljanje mekanim sklopivim krovom maksimalno je pojednostavljeno, a ukupnom uživanju doprinose i dva kvalitetna sportska sjedala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što vam se sviđa u Mazdi, naći ćete i u Spideru", kažu u Fiatu.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NOVI STARI FIATOV ROADSTER: Talijanski sportski klasik u modernom ruhu

Image

NOVI STARI FIATOV ROADSTER: Talijanski sportski klasik u modernom ruhu

Ispod haube se krije Abarthov četvorocilindarski 1.4 turbo benzinac sa 160 KS (119 kW) i 249 Nm, što znači da Spider 124 raspolaže sa istom snagom kao i jača verzija Mazde MX-5, ali FIAT ima za 50-ak Nm veći maksimalni okretni moment. Motor je povezan sa šestostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

Posebno za američko tržište, gdje ovim modelom namjerava poboljšati prodaju, Fiat je pripremio 124 primjerka s oznakom Prima Edizione Lusso. Svaki automobil će imati posebno ugraviran broj primjerka, a prodavat će se isključivo u plavoj Azzurro Italia boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiatov roadster na američko tržište stiže na ljeto naredne godine, a nakon toga ga možemo očekivati i u Europi. Službena europska premijera zakazana je za ožujak 2016. kada je na rasporedu sajam automobila u Ženevi.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo