DS E-TENSE: / Jedinstven, uzbudljiv i učinkovit električni automobil

Image
26.2.2016.
13:18
VOYO logo

Nečujni okretni moment od 516 Nm, snaga od 402 KS bez ispuštanja ikakvih stakleničkih plinova, 4,72 m duljine i 1,29 m visine… Tih nekoliko podataka uprizoruje ovo posljednje ostvarenje marke DS koje će na premijernom predstavljanju na Međunarodnom salonu u Ženevi 2016. privući sve poglede. Za ulazak u drugu godinu svoga postojanja mlada francuska prvoklasna marka osmislila je nov automobil potpuno u znaku visoke tehnologije i profinjenosti.

„Naša je želja bila osmisliti učinkovito električno vozilo GT. Automobil koji sam po sebi utjelovljuje profinjenost, tehnologiju i dizajn DS-a. Automobil koji potiče na sanjarenje i budi želju da uzmete upravljač u ruke“, jednoglasno kaže ekipa koja je radila na tom projektu te strastveni dizajneri i inženjeri koji tu strast prenose dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Isklesan, fluidan, uvijek u pokretu... Ta tri epiteta padnu na pamet svakom tko ugleda DS E-Tense. Sa siluetom kupea Gran Turismo, naglašenim kromiranim krovnim bridom, metaliziranom zelenom bojom karoserije Amétrine, DS E-Tense budi jednu jedinu želju: vidjeti taj automobil u pokretu!

Sva je pozornost pridana svjetlosnom potpisu – sprijeda i straga – koji je zaštitni znak marke DS. Tako su prednji moduli s LED tehnologijom (DS Active Led Vision) obrađeni tako da odražavaju nadahnuće iz svijeta draguljarstva i urarstva, do najsitnijih detalja, pri čemu se uvijek vodi računa o tome da kupcu treba pružiti „nešto više“. Duguljasto oblikovana dnevna svjetla naglašavaju pogled automobila. Stražnji pokazivači smjera ugrađeni u krov podsjećaju na model DS iz 1955. Vrhunac tog rada na svjetlosnom potpisu čine stražnja svjetla opremljena tehnologijom full LED i dizajnirana poput zmijskih ljuski koje kao da ožive kad god je automobil u pokretu i nagovješćuju buduće modele DS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti automobila objedinjeni su znanje i umijeće francuskog luksuza te plemeniti materijali kao što je patinirana prošivena koža na sjedalima i reljefno obrađeni aluminij na središnjoj konzoli. Stručnjaci za izradu presvlaka DS uložiti su 800 sati rada kako bi osmislili, testirali i dobili konačnu verziju, primjerice, nove inačice sjedala u obliku narukvice ručnog sata ili armaturnu ploču.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

UČINKOVIT I PROFINJEN: Evo kako izgleda francuski električni automobil DS E-Tense

Image

UČINKOVIT I PROFINJEN: Evo kako izgleda francuski električni automobil DS E-Tense

Na toj armaturnoj ploči valja naglasiti i hladan čelik koji joj daje futuristički izgled ili pak upravljač konkavnog oblika. Pravi dokaz te posvećenosti detaljima, koja je svojstvena marki DS, predstavlja reljefna obrada aluminija motivom naziva „Clous de Paris“ koji okružuje prekidače na središnjoj konzoli. U savršeno tihoj kabini, osjećaj koji pruža jedinstven zvučni sustav uistinu se širi. Tako, za ekskluzivno iskustvo, devet zvučnika Hi-Fi Focal Utopia kabinu modela DS E-Tense pretvaraju u auditorij za najzahtjevnije ljubitelje kvalitetnog zvuka. Francusko znanje i umijeće proizvođača Focal povezuje užitak i vrlo naprednu tehnologiju za zvuk koji je dostojan tog iznimnog vozila.

U skladu sa svojim sudjelovanjem na Svjetskom prvenstvu Formule E, marka DS odlučila je svoje najnovije djelo opremiti ekološkim, tihim i nadasve učinkovitim pogonskim sklopom: posve električnim motorom snage 402 KS s okretnim momentom od 516 Nm. S dosegom od 310 km u mješovitoj vožnji (odnosno 360 km u gradskoj vožnji), DS E-Tense zauzima značajan položaj u svijetu visokoučinkovitih automobila GT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litij-ionske baterije smještene su ispod šasije automobila što omogućuje nisko težište i uravnoteženo raspoređivanje okretnog momenta među osovinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo