Charliji čvrsto u reli Dakar i 2011.

Tijekom 16-dnevne ture po Argentini i Čileu tehnički stručnjaci su vozačima pružali pomoć kod hitnih popravaka i noćnog održavanja u privremenim kampovima.

25.5.2010.
19:44
VOYO logo

Reli Dakar opravdano se smatra jednim od najvećih izazova za čovjeka i vozilo, a preseljenje relija u Južnu Ameriku to ni najmanje nije promijenilo.

Upravo suprotno, pustinja Atacama, vjerojatno najsuše mjesto na svijetu, bila je sastavni dio i jedan od vrhunaca ovogodišnje zahtjevne rute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zaista, ova je pustinja suha – neke meteorološke stanice u Atacami nikad nisu zabilježile niti jednu kap kiše. No i prijelaz preko Anda te druge etape po kontinentu duge 9000 kilometara bile su test izdržljivosti za vozače i njihove mehaničare.

Kako bi osigurali da više od 500 natjecatelja relija koji je započeo 1. siječnja 2010. ne zadrži otpuštena matica, istrošeni ležaj, brtva koja propušta, razbijeno vjetrobransko staklo ili neki drugi neočekivani kvar, Henkelovi Charliji opet su se javili na dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti put zaredom Henkel, sa svojim brandovima Loctite i Teroson, bio je službeni dobavljač relija Dakar. Tijekom 16-dnevne ture po Argentini i Čileu tehnički stručnjaci pružali su pomoć kod hitnih popravaka i noćnog održavanja u privremenim kampovima.

U posljednjih šest godina brojni vozači uspjeli su prijeći ciljnu crtu zahvaljujući upravo njima. U 2011. godini Henkel će također stajati uz bok natjecateljima relija, opet u čudesnom i zahtjevnom okolišu Argentine i Čilea te nuditi jednak servis i podršku kao i prijašnjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo